Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Salutació:

SERGI-PEREEn aquesta butlletí us presentem diverses accions realitzades al centre d’infants de Bhimphedi, així com diversos relats del treball que realitzen des del mes de novembre fins a l’abril, el Sergi i el Pere, dos joves voluntaris de l’associació.

La feina que estan duent a terme durant la seva estada la podem seguir en les seves cròniques que van escrivint. Algunes d’aquestes cròniques estan penjades a la web de l’associació, en la seva pàgina del projecte corresponent.

Qualsevol comentari, pregunta o aclariment que vulgueu fer dels projectes que us presentem, podeu enviar-la per e-mail, confiant en que us podrem contestar el més de pressa possible. Gràcies una vegada més per tot el vostre suport!


Renovació al centre d'infants de Bhimphedi

BHIMPHEDIEls nens i nenes del centre d’acolliment de Bhimphedi, que gestiona Amics del Nepal d’acord amb el conveni que té amb la Nepal Children Organization, responsable del centre, van realitzar durant una setmana, una activitat extraordinària de renovar, pintar i equipar tots els espais interiors del centre.

Aquesta activitat va ser organitzada i guiada pels dos voluntaris, el Sergi i el Pere, que des del passat mes de novembre son al Nepal per realitzar un treball de voluntariat amb la nostra organització. Ells mateixos ens ho expliquen en la seva crònica de l’estada que podeu llegir sencera en l’enllaç.

BHIMP-4El seu treball tenia com a objectiu poder canviar, mitjançant petites coses i un pressupost d'uns 700 euros, la vida dels nens cap a millor. Del que estem més orgullosos, comenten el Sergi i el Pere, tant pel meravellós resultat com per la implicació dels nens, és de la transformació de la depriment TV Room en la Entertainment Room.

BHIMPHEDI2Els nens van pintar les parets, la porta i els mobles (tres estanteries que varem comprar i dues taules). Entre les pintures cal destacar Spiderman, Micky mouse, paisatges de muntanya, flors i animalons. Una de les cantonades la van decorar amb un collage de teles i al terra vàrem posar uns coixins.

També vàrem enganxar a les parets alguns dibuixos sobre paper fets pels nens, que ens anaven donant dia a dia. Vam emmoquetar el terra, vam posar cortines i vam comprar jocs i joguines i també un DVD, però a Hetauda no vam trobar de tot així que van quedar coses pendents a portar en la propera visita des de Katmandú, com còmics, música i pel·lícules.

(+ informació- Crònica de l’acció)

Cooperació

Centre social i comunitari de Maijubahal

CBLes obres del nou centre social i comunitari que Amics del Nepal està construint al barri de Maijubahal/Kumarial (Ward 7) de Katmandú han completat totalment la primera planta, on s’hi ha de trasladar ben aviat, el centre de salut que Amics del Nepal disposa en aquest districtes des de fa ja tres anys.

Un cop completada la primera planta, l’objectiu es poder construir la segona planta, que es destinarà a aules de formació per a dones i infants. Un cop completat, en aquest espai s’hi podrà traslladar el programa educatiu que Amics del Nepal ofereix a les dones del barri, amb classes d’alfabetització en nepalès i anglès, sessions de salut i planificació familiar, etc. D’acord amb les previsions de finançament per aquest any, aquestes obres es podrien completar a finals del 2010.

+ informació


Formació d’educadors d’alfabetització

WLPA principis de febrer va tenir lloc el programa de formació dels educadors que participen en el programa d’alfabetització de dones d’Amics del Nepal. Aquest any s’estan realitzant un total de 14 grups. El programa es va fer al llarg de set dies, concretament del 30 de gener al 5 de febrer de 2010.

Aquest any el programa d’alfabetització compta amb deu nous educadors, que juntament amb quatre més que segueixen de l’any passat, donen formació a un total de 360 dones. Deu dels grups es realitzen en poblacions de la Vall de Katmandú, i altres quatre al districte de Kavre.

Les dones participants són totalment analfabetes, dedicant-se principalment al treball al camp, però també en petits tallers de fabricació de catifes. La majoria pertanyen a l’ètnia dalit (intocables).

(+ informació)


Alfabetització de dones en l’àmbit rural

WLPEls nostres companys Sergi i Pere, van visitar alguns dels centres on es realitza el programa d’alfabetització de dones. Concretament, van anar fins al districte de Krave, situat a uns 70 Km de la capital, acompanyats del Pranip un dels nois que treballen a l’oficina d’Amics del Nepal a Katmandú.

«El viatge va ser d’unes cinc hores –explica en Sergi- en dos busos a rebentar de gent i molt incòmodes. Després d'aquest trajecte vam pujar muntanya amunt a les fosques durant 45 min. En arribar ens van donar de sopar un dhal i vam assistir a les dues classes d’alfabetització».

«Les classes en aquest poblet autosuficient de muntanya, on l'únic que importen és la sal, son de 20 a 22 h. Es fan en dues aules de l’escola, assegudes en rotllana al terra. Aquest dia la classe va ser a la llum de les espelmes a causa de problemes de subministrament elèctric, i en nepalès nivell avançat, pel que nosaltres no vam entendre...»

«Les dones estan molt contentes de poder llegir i ens van explicar com havien canviat les seves vides: millores a nivell laboral/agrícola ja que el llibre i els mestres els donen informació al respecte; a nivell domèstic en quant a higiene, alimentació, despeses... També a nivell personal i d'autoestima, ja que ha millorat la seva comunicació, saber llegir els dona seguretat alhora de relacionar-se en l’àmbit públic i saber matemàtiques també els facilita alguns aspectes. Aquestes classes a més son un moment d'esbarjo, on poden oblidar-se dels problemes diaris, riure i dedicar-se un temps a elles mateixes i establir llaços dins del grup comunitari». 

(+ informació)

Sensibilització

Espectacle «Somriures del Nepal» al catàleg de la Diputació de Barcelona

somriuresPer segon any consecutiu, la Diputació de Barcelona ha inclòs dins el seu catàleg d’accions per a la sensibilització, l’espectacle Somriures del Nepal, que l’associació ofereix a escoles i ajuntaments per tal d'apropar el Nepal als infants.

L’espectacle està realitzat per Xavi Serra, que l’any 2008 va fer una estada de tres mesos al Nepal, oferint un espectacle de màgia i malabars, als nens i nenes de diversos centres i escoles amb els quals Amics del Nepal hi col·labora. Fruit d’aquesta estada, en Xavi ha adaptat la seva actuació en un espectacle en el que explica tot allò que es va trobar en aquell important viatge.

+ Informació


Exposició «Nepal: dues realitats davant el desenvolupament» a Palma de Mallorca

BHIMPHEDI3Del 23 de febrer al 14 de març s’ha pogut veure al Centre Cultural de la Caixa de balears “Sa Nostra” a Palma de Mallorca, l’exposició de fotografies d’Eduardo Matas «Nepal: dues realitats davant el desenvolupament».

Aquesta activitat ha estat organitzada per la delegació d’Amics del Nepal a les Illes Balears, amb l’objectiu de donar a conèixer les activitats i projectes de l’associació, així com poder explicar la realitat del Nepal mitjançant aquesta exposició que al llarg del 2009 es va poder veure ja a diverses ciutats catalanes.

+ Informació


Amics del Nepal al Facebook

facebookL'associació Amics del Nepal també té, des del passat mes de febrer, el seu espai personal al Facebook. Des d’aquest espai s’informa de les activitats que l’associació realitza, a més de penjar-hi vídeos i fotografies dels diferents projectes.

L’espai és obert, per la qual cosa t0thom que vulgui s’hi pot adherir i comentar tot allò que vulgui. En definitiva, es tracta d’un espai informatiu i participatiu per a totes aquelles persones que es considerin “amics i amigues del Nepal”.

Enllaç al grup d'AN al Facebook


 

     Peretti   bcn  Roviralta lkx