Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Salutació

Aquests darrers mesos s’han intensificat les accions per donar més projecció als projectes de l’associació i també de cara a trobar més recursos econòmics i de persones que vulguin involucrar-se en el dia a dia, ja sigui col·laborant com a voluntari, fent-se soci o apadrinant un infant.

El passat mes de juny vam poder celebrar un magnífic acte solidari a la sala Luz de Gas de Barcelona, per a la recaptació de fons pels nens i nenes del centre d’acolliment de Bhimphedi. Van ser una gran nit, en la que hi van participar reconeguts cantants i musics que van aconseguir un ple total. Gràcies aquesta acció, tres voluntàries, la Marina, la Laura i la Xènia organitzaran activitats i compraran material pels nens i nenes del centre.

L’Associació també va ser present a la gran festa del Paral·lel de Barcelona, amb un estand des del qual van poder donar a conèixer els projectes que portem a terme. I el setembre participarem un any mes, al Festival Àsia que enguany es farà el diumenge dia 26 a la plaça dels Àngels, al costat del MACBA i el CCCB.  Tot uns reptes per fer créixer l’associació!

Us passem les darreres activitats portades a terme, i aprofitem per desitjar-vos un bon estiu!


Obres al centre de Siphal

Ja s'ha acabat la primera fase de les obres de pavimentació d'una part del pati del centre d'acolliment de Siphal, a Kathmandu, en el que hi ha els infants que tenen els seus pares a la presó. Aquesta obra es fa en col·laboració amb l'organització Asaen, de Suïssa, amb la que ja havíem participat junts en anys anteriors, amb altres obres de millora en aquest mateix centre.


Picnic de final de curs

Com a activitat extraordinària, en Sergi i en Pere van organitzar un picnic com a cloenda de la seva llarga estada a Nepal, amb els nens i nenes del programa de reforç escolar i nutricional (tuition-educatiu) de l'escola Kebs (Kathmandu). A la festa hi van participar prop d’un centenar de nens i nenes del programa educatiu del districte de Maiju Bahal de Kathmandu, juntament amb els professors de reforç i els voluntaris.


Graduació d’estudiants

Els nois i noies apadrinats que han acabat els estudis de secundària, han realitzat les proves de revàlida (School Leaving Certificate). Els responsables de l'oficina de Mitra Kunja a Katmandú ens ha informat que a principis de juliol els resultats encara no han estat publicats, però ja sabem que tots els estudiants (gairebé 15) han passat les proves. Felicitats a tots ells!

Cooperació

Final de curs en l’alfabetització de dones

A mitjans del mes de juny va finalitzar el programa d’alfabetització, amb la graduació d’un total de 180 dones que han superat els 14 mesos de formació.

Per celebrar-ho, s’ha organitzat un acte de cloenda del programa d’aquest curs 2009-10 en el que els participants han rebut un certificat de graduació. Les tres millors participants de cada centre van rebre un premi especial al millor acompliment. Els actes han comptat amb la participación dels dirigents del club local, les persones responsables de la comunitat i treballadora social que ha proporcionat un suport concret per a l'èxit del programa, juntament amb els formadors i l’equip de Mitra Kunja Nepal, amb el seu president, Bhupendra Man Pradhan al capdavant.


Obres al centre sociosanitari

Les obres del centre sociosanitari del districte de Maiju Bahal, a Katmandú, segueixen avançant i el mes de setembre està previst que a la primera planta s’hi pugui traslladar el centre de salut. En aquests moments s’està treballant en els acabats interiors, a més d’haver-se fet unes adaptacions per facilitar l’accés al centre per a persones amb mobilitat reduïda.

Així mateix, s’està treballant en el disseny de les dues plantes superiors, que han de destinar-se a centre d’educació i formació per a la població del districte, i que inclou el programa d’alfabetització de dones, programes d’educació en la salut, capacitació professional per a dones i classes extraescolars pels infants del districte. Per poder completar el centre, el projecte s’ha presentat a la convocatòria de finançament d’aquest any de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.


Programa d’atenció sanitària

Des del centre de salut d’atenció primària s’està realitzant un treball per detectar situacions de risc entre la població del districte. Així, gràcies a la feina del treballador social del centre disposa, Amit, juntament amb la infermera Petra García, que està realitzant el seu el seu treball de tesi del màster de medecina tropical de la UAB.

Entre les diverses feines que la cooperant Petra Garcia realitza, hi ha una campanya de vacunació d’infants, a més d’un programa pilot amb famílies amb nens que viuen en unes condicions molt precàries de cara a que puguin beneficiar-se dels serveis que ofereix el centre , de forma gratuïta a la població més necessitada del districte.

Sensibilització

Festa al Luz de Gas

El 10 de juny va tenir lloc a la Sala Luz de Gas de Barcelona, un festival per recaptar fons pel centre d’infants de Bhimphedi. Les promotores del concert van ser la Marina, la Laura i la Xènia, que del 15 de juliol al 15 d’agost organitzaran diverses activitats pels nens i nenes del centre.

El programa del festival ca comptar amb primeres figures de la música, com La Unión, Reallity Soul, Mònica Green, Manu Guix i Gemma Recoder, a més dels periodistes Manuel Fuentes i Raquel Sans. Més de 800 persones van omplir de gom a gom tot l’espai, sent una nit inoblidable per tot el sentiment de solidaritat cap als infants del Nepal, veritables protagonistes de la vetllada.


Fem Paral·lel

Aprofitant la gran moguda reivindicativa del Paral·lel de Barcelona com espai de festa i diversió, la nostra associació va ser-hi també present amb un stand, des d’on informavem dels projectes que portem a terme al Nepal. L’espai va ser compartit amb els joves de la Non-Resident Nepali  Association que van aprofitar per donar-se a conèixer i de presentar en un dels escenaris del recinte, una mostra del folklore del Nepal.