Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Bon Nadal!

nen

A les portes del Nadal i de l’any nou, volem desitjar-vos el millor per aquestes festes i també per tot el que signifiquen de desitjos de pau i felicitat per a tots.

En aquest butlletí uns informem de les novetats dels programes i projectes de l’associació. Així, el passat octubre es va fer una visita als cinc dels centre d’acolliment d’infants que donem suport amb l’objectiu d’avaluar l’estat de les instal·lacions i els treballs de millora que s’han realitzat en alguns d’ells. Donada la coincidència de la visita amb la celebració del Dashain, es va fer entrega a tots els infants del centre diversos regals, com ara material esportiu donat per l’Ong Esport Solidari Internacional, material escolar i roba donada per les families de l’Escola de Música de Gràcia.

Gràcies a l’acció continuada de les quotes d’apadrinament, a la tasca de la nostra contrapart al Nepal, Mitra Kunja, i a l’ajut dels voluntaris que fan estades solidàries en els centres, estem molt contents del nivell dels equipaments, de l’estat general dels nens i dels progressos escolars, en matèria d’higiene personal i de manteniment de les cases.

També aquest mes de desembre s'ha realitzat el trasllat del centre de salut del districte de Maiju Bahal, a Katmandú, al nou edifici comunitari que l'associació ha construït al centre del barri.

Unes bones notícies que es fan ser optimistes de cara al nou any que estem a punt de començar.

Que passeu unes bones festes!


Amor Children’s Home – Mahendranagar

MahendraLes obres de millora fetes darrerament han contribuït a millorar molt els espais comuns de la casa: lavabos, passadissos i escales, així com a incrementar la seguretat de les instal.lacions elèctriques. Ara tenim un nou repte: reconvertir la granja d’aviram, que es va haver de tancar per causa de la grip aviar, en un centre de formació professional per als joves. D’aquí a poc temps disposarem del projecte elaborat pels responsables de Children’s Home.


Centre d’infants de Siphal - Katmandú

SiphalEl centre d’inafabnts de Siphal, que acull a menors que tenen els seus pares a la presó, disposa d’una  nova sala de ioga, molt ben equipada gràcies a l’ajut d’una organització coreana. El dia de la visita va coincidir amb un equip de la televisió nepalesa que estava fent un reportatge sobre el centre. Aquella nit els nens i nenes de Siphal van sortir per la televisió i molta gent va poder tenir notícies de la tasca que Amics del Nepal realitza en aquest centre.


Bhimpedi Children’s Home

Bhimphedi 10S’han acabat algunes obres de millora fetes darrerament: instal.lació d’una campana extractora de fums, nous ventiladors, obres als lavabos, reparació de panells solars, filtres d’aigua. L’entorn natural del centre afavoreix molt el contacte dels nens amb la natura. També l’hort està en molt bones condicions, amb vegetals i fruites,  tot i que encara quedava pendent netejar-lo després de les pluges.

Els nens i les nenes estan molt orgullosos de les millores que han fet durant els darrers mesos, pintant, decorant i acondicionant els espais comuns de la casa, gràcies al suport, el treball i l’ajut dels voluntaris que han fet estades llargues durant la primavera i l’estiu. Els infans va agrair especialment les samarretes del Barça!


Destitute Children’s Home - Pokhara

Bhimphedi 11La casa d’acolliment necessita algunes millores de pintura i reparació de panells solars,  per tal d’estar preparats per la vinguda del fred. Les millores es finançaran amb aportacions particulars, es duran a terme al llarg de la tardor, i està previst que estiguin finalitzades per Nadal.  L’organització vilanovina CooperaVida està treballant per aconseguir recursos, i juntament amb Amics del Nepal, aconseguir l’adquisició d’una casa de l'organització en propietat.


Children’s Home - Patan

CHLa nova casa d'acolliment de nenes de Children's Home, inaugurada fa tres anys i situada als afores de Patan, al costat de Katmandú, està en òptimes condicions. Darrerament s’ha pogut solucionar el problema d’accés a la casa, ja que s’ha arribat a un acord amb el propietari del camí que ha permès arranjar-lo i permetre el pas de tot tipus de vehicles. Després de les pluges, l’aspecte dels camps que envolten el centre és magnífic, el que fa que les nenes del centre visquin en un entorn immillorable.

Adquisició de material pel reforç escolar

El programa de tuition o reforç escolar per a infants del barri de Maiju Bahal, finançat amb els projectes dels padrins i donacions particulars, compta a partir de la represa de les sessions, després de les vacances del Dashain, amb nou material per millorar l'educació d'aquests inafnts. El nou material aduirit està format per un aparell reproductor de música, jocs, puzzles, material per jugar a badminton, ping-pong, futbol i taulers de carrom i escacs.

El Bijaya Pariyar, apadrinat de l’associació des que era petit, és ara un dels professors responsable del programa que compta amb prop d'un centenar d'infants.

Cooperació

Trasllat del centre de salut al nou edifici comunitari de Maiju Bahal

CBLa primera setmana de desembre va tenir lloc el trasllat del centre de salut d’atenció primària que Amics del Nepal té en funcionament al barri de Maiju Bahal de Katmandú, al nou edifici comunitari que s’ha pogut construir en un espai central del barri, gràcies a la col·laboració de la municipalitat de la ciutat.

El nou centre de salut ocupa tota la primera planta del nou edifici, i disposa de dues sales de consulta mèdica, laboratori per anàlisis clíniques, farmàcia i sala de cures, a més d’espai per magatzem, serveis administratius i sala d’espera.  El centre d’atenció primària està atès per dues metgesses, una infermera, una treballadora social, un tècnic de laboratori, una administrativa i una assistenta.

El trasllat del centre de salut al nou edifici ha significat pel centre poder disposar d’unes àmplies i modernes instal·lacions, el que farà possible un major servei d’atenció mèdica i una major comoditat de treball al personal sanitari que hi presta els seus servies.

El nou equipament ha estat possible gràcies al finançament rebut de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Fundació Nando Peretti, a més d’altres institucions i organismes públics i privats.

Sensibilització

Trobada anual - Sopar de Dashain i Regals solidaris

regalsLa Trobada anual de l’associaicó va tenir lloc el dissbte 23 d’octubre, al teatre de la Fundació Acic de Gràcia, a Barcelona. Aquest any, la Trobada va consisitir en un sopar nepalès per celebrar el festival del Dashain en el que van participar-hi més d’un centenar de socis i amics.

A més, es a comptar amb nombrosos membres de la comunitat nepalesa a Catalunya que van organitzar diverses activitats, com una representació de l’ofrena de la «tica» típics del festival, a més de diverses danses i actuacions musicals.
En el mateix acte es van presentar els regals solidaris per a la canpanya de Nadal d’aquest any i es van repartir els talonaris de la loteria de Nadal.


Fotos solidàries

NimaNima Pujol Morales i Queralt Sabater Aymerich van néixer al Nepal. L’octubre de 2010, 17 anys després de la seva adopció. hi han tornat per primera vegada. Al llarg del viatge han col.laborat amb el programa d’Apadrinament de l’associació, visitant cinc centres i van seleccionar el material esportiu i escolar que es va entregar als nens i les nenes dels centres.

Per iniciativa pròpia, han triat les millors fotos del viatge per tal de fer-ne còpies i calendaris. Els fons que recaptin amb la venda solidària aniran destinats al programa  de beques escolars d’Amics del Nepal, per aconseguir donar una oportunitat de futur a molts nens i nenes de la terra on van néixer.


 


ajbcn     Peretti     Kontrast   L'H