Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Namaste amics i amigues

news11En aquest butlletí us volem informar de les darreres activitats i novetats dels programes i projectes de l’associació, duts a terme en part gràcies al vostre suport continuat ja sigui amb les quotes d’apadrinament i de soci, o amb d’altres donacions.  També hem d’agrair la tasca de la nostra contrapart local i la gran tasca dels voluntaris al Nepal.

A més volem aprofitar per dessitjar-vos un molt Feliç Any Nou 2068!


Equips de Treball

Oficina de Barcelona: des de principis d’any l’equip de treball està dirigit per Merche de Hériz i en Sergi Ortín, que compta amb el suport de la Junta directiva i dels voluntaris. Donada la situació actual de crisi, els esforços inicials s’han dirigit a la recerca de subvencions públiques i privades.

Oficina de Katmandú: la seu de la nostra contrapart local, Mitra Kunja Nepal, amb l’equip format per en Dhan Kaji, en Mohan i en Pranip, s’ha traslladat al barri de Maijubahal, amb l'objectiu d'estar més a prop dels projectes que s’hi duen a terme.


Centres d’acolliment

nensbhimphediA Bhimphedi Children's Home, s’ha contractat una dona del poble, amb bons coneixements d’horticultura, per cuidar l’hort del centre amb l’objectiu d’aconseguir que l’excedent de la collita pugui ser venut i així finançar el seu treball. Els nens, a part de poder menjar fruita i verdura fresca de l’hort, també ajuden en el seu manteniment.

El director del centre ha assistit a un Programa d’interacció per millorar els seus coneixements de gestió, i una de les cuidadores ha assistit a un curs de promoció dels drets dels infants per desenvolupar les seves capacitats de protecció de menors.

Al Destitute Children's Home, a Pokhara, s’han acabat les petites reformes per  millorar les condicions del centre: pintura, reparació de la cuina i instal·lació i reparació de panells solars.


Reforç educatiu (Tuitions)

noistuitionsEls nois i noies del Programa de suport educatiu i nutricional de l’escola de KEBS, al barri de Maijubahal de Katmandú, van fer una visita el passat 5 d’abril al Museu Nacional Chauni, a Swayambhunath, un cop realitzats els seus exàmens i donar per finalitzat el curs escolar.


Exàmens de School Leaving Certificate (SLC)

Aquest any, un total de 23 nois i noies apadrinats està previst que passin l'examen de final d'estudis secundaris. Després d'obtenir el títol, alguns dels nois i noies decidiran accedir a estudis superiors (10+2), equivalent al nostre batxillerat. Altres optaran per una formació ocupacional.

Cooperació

Centre de Salut de Maijubahal

donesclinicEl Centre de Salut que Amics de Nepal té al barri de Maijubahal de Katmandú ha estrenat noves instal·lacions. Va costar moltíssim aconseguir el finançament per completar les obres, però finalment, des del mes de novembre es disposa d’un nou equipament, més gran, més nou, més clar i millor equipat. Ara, a poc a poc, s’aniran també millorant i ampliant els seus serveis i amb l’objectiu posat en poder completar l’edifici amb dos pisos més.

El nou equipament ha estat possible gràcies a donacions privades i als ajuts de diferents institucions públiques i privades: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Ajuntaments d’Olesa de Montserrat, l’Hospitalet de Llobregat, Sitges i Alella, així com la Fundació Nando Peretti i la Fundació Maria Teresa Rodó.


Centre socioeducatiu a Maijubahal

centreeducatiuDesprés d'acabar el Centre de Salut, s’està buscant finançament per completar aquest equipament comunitari amb la construcció de dues noves plantes destinades a usos educatius i de formació.

En el projecte es contempla la necessitat de disposar de noves aules pel programa d’alfabetització i formació de dones, així com el suport educatiu i professional per a infants i joves. En aquest mateix edifici està previst ubicar-hi també una biblioteca per a tot el barri.

El projecte de moment s'ha presentat a l’Obra Social d'Unnim, a la Fundació Nando Peretti i a l’Agència de Cooperació Internacional de les Illes Balears.


Alfabetització de dones - Graduació Curs 2010

doneswlpDesprés de l'acabament del curs d'alfabetització de dones al gener de 2011, les dones participants dels 14 grups es van graduar en varies cerimònies on se’ls hi va lliurar un diploma d’alfabetització. Aquest any, unes 350 dones han completat el curs amb un registre de participació excel·lent.

Al final del curs, les participants són capaces de llegir, escriure i entendre bé la llengua nepalesa, poden resoldre exercicis de matemàtiques bàsics així com mantenir un registre d'ingressos i despeses i preparar rebuts. 

Programa 2011

L'equip de Katmandú ha elaborat el programa 2011 per a 20 comunitats i està pendent de que puguem enviar els recursos necessaris per a començar. Des de Barcelona el projecte ha estat presentat a subvencions de Cooperació i Solidaritat Internacional als Ajuntaments de Castellbisbal i Olesa de Montserrat, així com a Banca Cívica (abans CAN), on si sou clients o teniu amics que ho són, us convidem a votar pel projecte.

A més a més també podeu aportar el vostre granet de sorra a les innovadores pàgines web: migranodearena.org i lanzanos.com

Sensibilització

Mitjans i xarxes socials

Amics del Nepal cerca la màxima difusió tant dels seus projectes com de la difícil realitat del país on actuem. Durant aquests primers mesos de l'any hem aparegut a dos programes de televisió i ràdio: TVE La 2 Babel 13/03/11 i RNE Nómadas 19/03/11

A més estem aprofitant els recursos que ofereixen les noves tecnologies, posicionant-nos en altres pàgines online i incrementant l’activitat de la pàgina del Facebook, que ja compta amb 369 amics, amb la publicació regular de noticies de l’associació i del país. Si tens un compte de Facebook et convidem a fer-te seguidor del nostre grup.


Voluntàries

petrathaisAl Nepal: aquest any, ha sigut un any excel·lent del Centre de Salut, no només per el trasllat al nou espai, sinó  també per la presència d'unes voluntàries que ens han ajudat molt a millorar alguns aspectes del Centre. A més de la Thaïs Martín, hi va passar 4 mesos la Petra García, una infermera que ha fet el Màster de Medicina Tropical de la UAB i que va col·laborar a diari amb el nostre personal clínic de Katmandú.

En aquests moments, tenim un altre voluntària, la Silvia Caro, una infermera amb gran experiència, que ha treballat durant molts anys en Cooperació Internacional a diferents països, i és per a nosaltres una gran tranquil·litat saber que ella s'ocupa i treballa conjuntament amb el nostre equip mèdic, per tal de millorar dia a dia la feina del Centre.

A Barcelona també necessitem l’ajuda de voluntaris i l’opinió i implicació de socis i amics. Rebreu un email més detallat amb les nostres necessitats.


Noticies

tallsdellum- The Himalayan Times: El Regne Unit anuncia l'augment de l'ajuda al Nepal. Mentre per les administracions espanyoles i catalanes Nepal és un país que compta molt poc, malgrat ser un dels menys desenvolupats del món.
- BBC: Projecte energètic al Nepal per superar la greu crisi energètica.
- CNN: El Parlament del Nepal tria un nou primer ministre.
- També ens volem fer ressò d’una iniciativa a casa nostra en contra del retall pressupostari en matèria social i de cooperació internacional. Trobareu més informació a prou retallades socials.En total compliment amb l'LSSI (12-10-2002), li comuniquem que pot sol.licitar que el donem de baixa a la nostra base de dades responent aquest email i indicant 'Baixa' a l'assumpte.
Per a qualsevol comunicació amb nosaltres, pot escriure a l'adreça d'email: amicsnepal@amicsnepal.org