Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Namaste amics del Nepal!!!

noiskebs11En aquest nou butlletí us informem de les darreres activitats i novetats dels programes i projectes de l’associació, duts a terme gràcies al vostre suport continuat i a d’altres donacions i subvencions. També hem d’agrair la tasca de la nostra contrapart local Mitra Kunja Nepal i dels voluntaris a Nepal i a Barcelona. Us animem a llegir-lo fins al final i re-enviar-lo. Gràcies!!

Necessitem la teva col·laboració. Participa!!

És més fàcil del que creus: difon les iniciatives que emprenem al Nepal. Anima els teus amics, coneguts i familiars a conèixer-nos millor, a formar part de l’associació en les seves diferents fórmules: a fer-se socis, a apadrinar un nen o a col·laborar donant suport econòmic als nostres projectes o participant com a voluntaris. Tu, millor que ningú, ens pots ajudar.


Centres d’Acollida

mahendranagarstudy2011Bhimphedi Children's Home va rebre  la visita del Coordinador de Programes que ens va enviar un informe detallat explicant les necessitats d'enguany. Els 3 nois grans que es presentaven a l'examen d'SLC (Leaving School Certificate) han aprovat.
Així mateix va visitar Amor Children's Home de Mahendranagar on ens destaca la honestedat en l'estudi i les bones maneres dels 49 nois del centre. Deu nois han passat les proves d'SLC i 6 més tenen una segona oportunitat. Del nou i esplèndid centre de noies de Patan, sota la mateixa direcció, les tres noies que es van presentar a l'examen han aprovat. 
El centre principal de la NCO (Nepal Children's Organisation) Bal Mandir a Naxal, Katmandú, ha estat traspassat en la seva gestió a la ONG Australiana Mitrataa, el que segur millorarà qualitativament les condicions d'aquest centre i dels nens i nenes. Una de les noies grans apadrinades per AN ha tingut la sort d'entrar al prestigiós NGCC (Nepal Girls Care Centre) dirigit per Devi Lama.


Assemblea General

ag2011El passat 4 de juny es va celebrar a la seu d’Amics del Nepal (Diputació 296) l’Assemblea General de l’Associació, on es va explicar el funcionament de la ONG i es va aprovar el pressupost pel 2011. Fent clic aquí podeu consultar la memòria d’activitats 2010.
A més vam acomiadar la Josefa i la Cristina, que tot i que seguiran vinculades a l’Associació, deixaran la seva tasca voluntària pel que fa al programa d’apadrinaments.


Delegació de Girona

biratnagarwcAquest 2011 hem aconseguit 4 padrins més respecte l'any anterior, fet que és tot un èxit tal i com estan de difícils les coses. S'han finalitzat les obres dels nous banys (foto) per als nois i les noies grans del centre de Purwanchal Ashram a Biratnagar, amb la finalitat de que puguin tenir una mica més d'intimitat. A part de les transferències trimestrals per al centre, s'envien diners per pagar els estudis del nois que estant estudiant al Politècnic i per les classes extraescolars de brodat, informàtica i anglès.

Cooperació

SALUT

‘Amics Health Centre’ a Maiju Bahal, Katmandú

clinicA finals de 2010 es va obrir el nou Centre de Salut d'Atenció Primària del districte 7 de Katmandú a la primera planta del Centre Comunitari de barri. El centre construït en col.laboració amb la municipalitat i la comunitat de veïns, dóna servei a més de 7.000 persones l'any. El centre ofereix serveis de medicina general, proves de laboratori, serveis de farmàcia i programes nacionals de salut pública, i compta amb una plantilla formada per dues metgesses, una infermera, una tècnica de laboratori, una administrativa, un treballador social i una responsable de farmàcia.


EDUCACIÓ

Projecte de Construcció del Centre Socioeducatiu a Maiju Bahal

cbSeguim pendents de rebre subvencions per al projecte i seguim buscant ajudes per a poder construir dues plantes més a sobre del Centre de Salut, destinades a usos educatius i de formació: programa d’alfabetització, programa de reforç educatiu, capacitació de dones, biblioteca oberta, i formació professional, en matèria de salut i d'informàtica.

Reforç extra escolar

parentsmeetingA l’espera que puguem aixecar aquestes dues plantes a sobre la clínica per acollir el centre socioeducatiu, les classes de reforç i el suport nutricional als nens de l'escola de KEBS, es fan en unes dependències temporals que tenim llogades al mateix barri. A la foto hi veiem els professos al mig juntament amb el director i coordinador de Mitra Kunja Nepal en una reunió amb els pares d'aquests nens de famílies amb pocs recursos.

Alfabetització de dones

wlp072011Gràcies a l’Ajuntament de Castellbisbal, a través del Fons Català de Cooperació, al juny s’ha pogut posar en marxa el programa 2011, amb la voluntat d’alfabetitzar 365 dones de 15 comunitats diferents. A la foto veiem a les noves professores, recomanades per la seva pròpia comunitat local, en les sessions de formació i capacitació. Necessitem més diners per poder completar el curs, així que us demanen que si podeu feu una aportació a través de migranodearena.org o de Banca Cívica, on si sou clients us convidem a votar pel projecte. 


Voluntaris al Nepal

Aquest estiu comptarem amb tres voluntaris que marxen un mes sencer al centre de Bhimphedi: la Laura Recoder, que repeteix, el seu germà Enric i la Mònica Sans. Al Centre de Salut hi anirà en conveni amb la UAB la Eli Oñate, especialista en Farmàcia, que a més formarà part del projecte Acción Directa, càmera en mà, de La 2. Gràcies a tots! Us envegem!

Voluntaris a Barcelona

voluntarisbcnEn el dia a dia de l'Associació ens ajuden alguns membres de la Junta directiva. A més de la col·laboració actual de Merche de Hériz, com a Directora, comptem amb l’ajuda de l'Ismael Martín, germà de la super-voluntària Thaïs. A la foto l'equip que va treballar en l’enviament de la memòria (incloent l’ajuda d’alguns nepalesos). Però seguim necessitant ajuda: captació de fons, socis i padrins; tasques de sensibilització; comunicació i difusió; suport al programa d’apadrinaments, ...
Al setembre farem una crida de voluntariat, si voleu ajudar-nos no dubteu en posar-vos en contacte!

Sensibilització

Luz de Gas

luzgasPer segon any consecutiu el 22 de juny es va celebrar la festa a aquesta mítica sala, organitzada per recollir fons per a les activitats lúdiques i educatives que portaran a terme aquest estiu tres voluntaris amb els nens apadrinats per Amics del Nepal al centre d'acollida de Bhimphedi de la Nepal Children's Organization. El cartell d'aquest any incloïa La Unión, Celtas Cortos i Carlos Segarra entre d'altres artistes presentats per David Guapo.


Fires

Tenim ja confirmada la participació a la 16ª Mostra d'Associacions de Barcelona que tindrà lloc els dies 24 i 25 de setembre de 2011 a la plaça de Catalunya, en el marc de les Festes de la Mercè.  A més el mateix cap de setmana serem present a la VII Trobada d'Entitats de Cornellà del Llobregat, juntament amb la ONG NICA. Esperem veure-us-hi!


Vídeos

Recentment hem actualitzat la galeria de vídeos a la nostra web. Esperem que us agradin!


Noticies

koiralaAl Facebook, on ja som 400 membres, anem publicant les notícies més destacades. Aquí us en ressaltem alguna.

Nepal sense mines antipersones
Tres mesos més per elaborar la Constitució
Maiti Nepal ha rescatat 12,000 esclaus sexuals


En total compliment amb l'LSSI (12-10-2002), li comuniquem que pot sol.licitar que el donem de baixa a la nostra base de dades responent aquest email i indicant 'Baixa' a l'assumpte.
Per a qualsevol comunicació amb nosaltres, pot escriure a l'adreça d'email: amicsnepal@amicsnepal.org