Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

”Treballem per millorar les condicions de vida dels infants, joves, dones i altres col·lectius desfavorits del Nepal, en el camp de la salut, l’educació i el desenvolupament comunitari en un marc de sostenibilitat i respecte a la cultura nepalesa”.

Feliç Dashain!!!

portada13
Aprofitem aquestes festes tant importants al Nepal (us les expliquem més avall) per demanar-vos un cop més la vostra col•laboració. Podeu fer una aportació extra especificant Dashain i aquests diners serviran per a fer regals als més de 400 nens i nenes apadrinats per Amics del Nepal.

Participar és més fàcil del que creus. Podeu difondre les iniciatives que emprenem al Nepal. Animar als vostres amics, coneguts i familiars a conèixer-nos millor, a formar part de l’associació en les seves diferents fórmules: a fer-se socis, a apadrinar un nen o a col•laborar donant suport econòmic als nostres projectes o participant com a voluntaris. A més, si tens una empresa, continua llegint, et volem fer una proposta.


Centres d’acollida

siphalnensDurant aquests dies tots els nens i nenes gaudiran d’unes merescudes vacances tot celebrant les festivitats del Dashain i Tihar, que venen a ser com el nostre Nadal. Tots rebran un obsequi d’Amics del Nepal. Els nens i nenes del Destitute Children’s Home de Pokhara rebran en breu la visita de la ONG Catalana Cooperavida que han estat recaptant fons per a comprar un nou centre d’acollida per tal de millorar les seves condicions de vida.
Els nens i nenes del Centre de Bhimphedi han gaudit de la visita de molts voluntaris durant aquest estiu, que han realitzat activitats lúdic educatives i han fet propostes de millora, tant al centre com al poble. Ús ho expliquem amb més detall a continuació.
A la foto podeu veure als nens de Child Protection Home de Siphal, apadrinament temporal (nens amb pares a la pressò), rebent unes joguines.


Voluntaris a Bhimphedi

barçabhimphediLa Laura Recoder, que repetia l’experiència de l’any anterior, el seu germà Quique i la Mònica Sans han tornat a fer feliços als nens i nenes del centre d’acollida de Bhimphedi. Els principals assoliments i activitats dels voluntaris d’enguany han estat: exercici diari i excursions; entrenament i  organització d’un torneig de futbol; i tallers de teatre, dansa i música. Gràcies a la recaptació de la festa benèfica a Luz de Gas han aportat materials de suport per als tallers i per al torneig;  han pintat la part frontal dels dos mòduls dormitori i un corredor; han dotat als nens de taquilles individuals; han comprat tres ventiladors de sostre per la sala de teatre, bombetes CFL, i un gran cubell per rentar la roba amb aigua calenta, entre altres moltes coses. A més s’han reunit amb la comunitat per parlar sobre la cooperació i la possibilitat de promoció de Bhimphedi. I han fet tot un seguit de propostes de millora que emprendrem conjuntament amb ells. Podeu llegir les seves aventures a http://thegreenhousetrio.blogspot.com/


Delegació de Girona

bodagironaDel centre de Purwanchal Ashram a Biratnagar ens arriben les següents noticies: dos dels nois grans que han deixat el centre recentment  ja han trobat feina, a uns restaurants de Katmandú i de Biratnagar. Els dos nens que van poder entrar a estudiar al Politècnic  han aprovat el curs d’electrònica, ara esperem que puguin trobar feina ben aviat. Els nens i nenes continuen reben les classes extraescolars d’informàtica. I ja per últim podeu veure una foto del casament de la Ganga, una de les noies grans, celebrat aquest estiu.

Cooperació

Alfabetització de dones

1110donesEl programa d’alfabetització de dones continua aquest mes amb el Nivell Basic II que inclou temes com:  escriure cartes, nutrició, benestar familiar, salut matern-infantil, ramaderia, estalvis i crèdit, el despertar de les dones, tradició i festivals i malalties transmissibles. Sempre que és possible utilitzen l'ajuda de persones de la comunitat local (infermeres, treballadors socials, advocats,...) que comparteixen amb les alumnes la seva experiència i coneixements.
Necessitem més diners per poder completar el curs, així que us demanen que si podeu feu una aportació a través de migranodearena.org o de Banca Cívica, on si sou clients us convidem a votar pel projecte.


Amics Health Centre

1110clinicA casa nostra són temps difícils, de retallades i reestructuracions, i el mateix està succeint a la clínica del barri de Maijubahal. S’està fent un estudi exhaustiu  de serveis, horaris, medicaments, per tal de reduir els costos sent més eficaços i eficients.


Centre Comunitari a MaijuBahal

1110CBVam marxar de vacances amb la bona noticia que la Fundació Nando Peretti ens havia concedit una subvenció per començar les obres. Ara acabem de presentar el projecte a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, tot esperant que ens puguin ajudar al finançament per aixecar els dos pisos que ens falten, a sobre de la clínica, per completar els serveis educatius i de formació al barri. Seguim buscant recursos per tal de poder construir aquest projecte comunitari i integral per a millorar les condicions de vida dels més necessitats d’aquest barri periurbà de Katmandú.


Empreses

empresesPer què? Col·laborar amb la ONG Amics del Nepal pot significar un munt de beneficis per a la seva empresa, que sortirà afavorida ressaltant valors de Responsabilitat i Solidaritat, projectant una imatge positiva i diferenciada, que segur agradarà als seus clients. A més, és important implicar als diferents membres de la seva empresa en un projecte solidari, ja que així incrementen la seva motivació i sentit de pertinença.
Com? Hi ha moltes possibilitats: apadrinant, finançant projectes de cooperació, amb campanyes de sensibilització, etc. Truca’ns o envia’ns un email i en parlem! 


Voluntaris

A Nepal
1110voluntarisAquest ha sigut un estiu de luxe per a Amics del Nepal i la contrapart local Mitra Kunja Nepal pel que fa a gent que de manera voluntària han ajudat en diverses tasques. A banda dels voluntaris de Bhimphedi (a la foto la Mònica i el Quique), la Eli Oñate, en conveni amb la UAB, va ser una de les primeres a arribar i ha estat dos mesos ajudant a millorar el funcionament de la clínica; la Merche de Hériz va marxar amb una llarga llista de prioritats de gestió a les que encara s’hi dedica amb cos i ànima fins a finals de mes; quan ella va arribar, a finals d’agost, ja hi era la Sarima Dasi, que durant un mes es va centrar més amb el tema de treball en xarxa i captació de fons; l’últim en arribar va ser en Pere Binimelis, de Mallorca, diplomat en Treball Social. Moltes gràcies a tots!!!

A Barcelona
Implica't com a voluntari! Ens pots ajudar? Has pensat mai en fer-te voluntari? Vols ser voluntari per treballar pels nens i les dones del Nepal des de Barcelona? Els voluntaris constitueixen la principal força de treball de l'ONG Amics del Nepal. Estem buscant amics amb experiència per ajudar-nos unes hores a la setmana en les següents tasques a Barcelona:
   o     Captació de fons privats, socis i padrins
   o     Traduccions a l’anglès
   o     Sensibilització
   o     Comunicació i Difusió
   o     Suport al programa d’Apadrinaments

Sensibilització

Dashain

1110dashainEl Dashain és el principal festival nacional i religiós del Nepal d’uns 15 dies de durada, celebrat per totes les castes i ètnies del país. Aquest any cau del 28 de setembre a l’11 d’octubre, a partir de la quinzena lunar brillant i acabant en el dia de lluna plena. En tot el país s’adoren imatges de la deessa Durga en totes les seves manifestacions, amb innombrables cerimònies, abundants ofrenes i milers de sacrificis d'animals. És temps de reunions familiars, així com de renovació dels llaços comunitaris. La gent torna de tot arreu del món per celebrar-ho junts. Totes les oficines governamentals, institucions educatives i altres oficines romanen tancades durant el festival.


Activitats

1110merceLa tornada de vacances ha sigut intensa. El cap de setmana de la Mercè vam tenir un estand a Pl. Catalunya de Barcelona, dins la 16ª Mostra d'Associacions i també a la Fira de la Solidaritat de Cornellà, juntament amb la ONG NICA. Molta gent ens va venir a saludar i donar suport.

Estem preparant una Trobada Anual 2011 molt especial, oberta a tothom, ja que necessitem ampliar la  base social. Aviat rebreu més informació al respecte. Un altre novetat és que els amics de Girona faran també la seva pròpia Trobada.
 
1110lotoJa tenim el número de loteria d’enguany: 74.595, tot repetint  la formula de l’any passat: talonaris de 50 números a 4€ el número, dels quals es juguen 3€ i un euro es donatiu per l’Associació. Molta sort!!!

I per últim però no menys important us avançem la Campanya de Regals Solidaris, en col•laboració amb la ONG Karuna. Tindrem unes boniques i variades polseres i unes precioses teles de seda.


Revista Altaïr

1110altair‘Nepal: la morada de los dioses’

Aquest mes de setembre la llibreria Altaïr va presentar la revista nº 73 dedicada al Nepal, que defineixen com un lloc portentós i, alhora, molt confortable, del qual destaca la grandiositat dels paisatges, la sofisticació de l'arquitectura i la honradesa de la seva gent.
A més, Altaïr ens ha cedit un espai de promoció de la nostra ONG a la seva botiga de Barcelona.


Noticies Nepal

1110newsAl Facebook, anem publicant les notícies més destacades. Aquí us en ressaltem alguna.
 
La població del Nepal és de 26 milions
El nou Primer Ministre Baburam Bhattarai fa noves promeses de pau
Terratrèmol al Sikkim


 

 

En total compliment amb l'LSSI (12-10-2002), li comuniquem que pot sol•licitar que el donem de baixa a la nostra base de dades responent aquest email i indicant 'Baixa' a l'assumpte.

Per a qualsevol comunicació amb nosaltres, pot escriure a l'adreça d'email: amicsnepal@amicsnepal.org