Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Treballem per millorar les condicions de vida dels infants, joves, dones i altres col·lectius desfavorits del Nepal, en el camp de la salut, l’educació i el desenvolupament comunitari en un marc de sostenibilitat i respecte a la cultura nepalesa.

bonnadalCampanya per mantenir els projectes d’infants, joves i dones

Des de fa més de 15 anys, Amics del Nepal portem a terme diversos projectes en favor dels infants, els joves i les dones amb aportacions de persones que, com a padrins, contribueixen a que es puguin tirar endavant.
Actualment, però, aquestes aportacions són insuficients per cobrir la totalitat de les despeses d’aquests centres, especialment pel que fa al manteniment dels centres per fer-hi millores i comprar nou material. També l’alfabetització i formació de dones, fins ara finançada per subvencions públiques i privades, necessita més suport a causa de la situació actual.
Per aquests motius hem obert una nova línia de participació amb la instauració de la figura de PADRÍ D’UN PROJECTE. Així, amb l’aportació d’un euro al dia, es podrà contribuir directament al manteniment d’un centre d’acolliment d’infants i la formació de joves, i amb ½ euro diari  aconseguir millorar l’educació i la formació de molts infants i dones, i que tants bons resultats han donat al llarg d’aquests anys.
Amb aquesta nova línia de participació, donem l’oportunitat a que noves persones vulguin involucrar-se en el manteniment dels programes de formació que portem a terme al Nepal, sense que això signifiqui apadrinar un infant/jove/dona en concret, ja que la seva col•laboració és pel conjunt del projecte.
Així mateix, us recordem que si voleu fer una aportació extraordinària abans d’acabar l’any, poder fer-ho en algun dels nostres comptes bancaris i us la podreu desgravar en la declaració de la renda de l’any vinent.
Aprofitem aquest butlletí per desitjar-vos un bon Nadal i un molt feliç any 2012 ple de noves esperances!


Centres d’acollida

Kumari English Boarding School
 
kebs2011El centenar de nens beneficiaris de l’apadrinament educatiu de l’escola KEBS, segueixen amb regularitat els seus estudis, i en aquests moments s’estan preparant pels exàmens del segon quatrimestre. La setmana passada l'escola va organitzar una sortida d'observació educativa de l’entorn, en la que hi van participar tots els nens i nenes de l’escola en els diferents graus. Així mateix, les classes de reforç extraescolar (tuitions) i el reforç nutritiu que reben un total de 70 infants del programa educatiu del barri de Maijubahal de Katmandú, s’està desenvolupament també amb tota normalitat. Cal assenyalar que els resultats dels estudis dels infants becats per Amics del Nepal estan per sobre de la mitjana de l’escola, el que reforça la importància que tenen les classes extraescolars que reben tots aquests infants.

Bhimphedi Children’s Home
      
hort2011Seguint les propostes de millora al centre fetes pels voluntaris d’aquest estiu, la Laura, la Mònica i el Quique, i gràcies al Rotary Club de Mallorca, s’ha pogut dur a terme la primera fase de millores i reformes del centre: adquisició d’armaris d’alumini individuals pels nens, una nevera per la cuina, reparació dels panells solars, construcció d’un dipòsit d’aigua, ampliació i manteniment de l’hort i reparació i impermeabilització de les cobertes i pintat dels mòduls per a dormitoris. L’objectiu d’aquest any és millorar la producció de l’hort, ampliant la seva superfícies, i que a part de garantir una millor alimentació pels nens, es també una eina pedagògica i d’aprenentatge per a tots ells, a banda que es pot pensar en vendre part dels productes  i així aconseguir ingressos pel centre, que sempre fan falta.

Cooperació

Alfabetització de dones

wlp2011En aquest moments s’està duent a terme la segona part dels cursos d’alfabetització d’aquest any, i el febrer començarà la tercera i última fase del programa amb el nivell avançat. Enguany aquest programa s’està duent a terme gràcies a la subvenció de l’Ajuntament de Castellbisbal a través del Fons Català de Cooperació. Aquest projecte està en un moment molt delicat ja que el seu finançament no està garantit pel proper curs. Us demanem un esforç i ajuda per poder-lo continuar participant en el seu apadrinament.
Per col•laborar directament amb aquest programa, a banda de la nova possibilitat que hi ha d’apadrinar el Projecte d’alfabetització de dones, també es poden fer aportacions a través del web migranodearena.org. En el cas de ser clients de Banca Cívica, podeu votar directament pel projecte, que serà finançat per aquesta entitat.


Centre de Salut de Maijubahal

clinicadesembre2011La precària situació econòmica que estem vivint i que ha fet reduir notablement el finançament per a diferents projectes que estem realitzant al Nepal, ha motivat que s’hagi hagut de reduir l’assistència sanitària que s’ofereix a la població del barri de Maijubahal de Katmandú, a través del Centre d’atenció primària que Amics del Nepal hi va obrir ara fa sis anys. Aquesta situació ha motivat que s’hagi reduït el personal mèdic i sanitari que prestava serveis al centre, deixant només una atenció sanitària bàsica.  
Malgrat aquesta situació, aquest darrer més s’ha obert una via de solució pel centre amb la possibilitat de traspassar-lo a la municipalitat de Katmandú, per a que esdevingui un centre bàsic de salut de barri. Si aquestes negociacions van endavant significarà que l’atenció sanitària serà assumida pel Katmandú Metropolitan City de forma conjunta amb la nostra contrapart Mitra Kunja Nepal, que també hi podrà seguir realitzant diferents programes d’educació i salut comunitària a la població del barri.


Empreses

empreses Fem una crida a totes les empreses que vulguin col•laborar amb nosaltres:
Col•laborar amb Amics del Nepal pot ser un benefici directe per les empreses, ja que a banda de poder ressaltar els seus valors de Responsabilitat cap a uns projectes solidaris, els pot aportar una imatge positiva i diferenciada que serà apreciada pels seus clients. Les empreses també poden involucrar els seus treballadors fent-los partícips d’aquests projectes, el que farà augmentar la seva motivació i sentit de pertinença a la mateixa empresa per la via solidària.
Si voleu col•laborar amb nosaltres ho podreu fer apadrinant un projecte (infants, joves i dones) o col•laborant amb les campanyes de sensibilització que realitzem periòdicament. Poseu-vos en contacte amb nosaltres via email i en parlem!
Des d’aquí volem agrair a l’empresa Kinyo per la donació de dos ordinadors nous per a la seu de l’Associació a Barcelona.


Voluntaris

A Nepal

mercheanepalA finals de novembre va acabar l'estada a Katmandú de la Merche de Hériz, que s'ha encarregat d'establir contactes amb altres entitats i definir mètodes de treball amb els col•laboradors de Mitra Kunja Nepal, a banda d’assentar  les bases del futur funcionament del Centre de Salut d’Amics del Nepal al barri de Maijubahal, a Katmandú.
En aquests moments hi ha al Nepal  la Carla Follis, més coneguda pel seu nom artístic de Dolly van Doll, que està fent activitats al centre de Bhimphedi i a altres centres d’infants de Katmandú, aportant alegria, il•lusió i màgia a tots ells, ja que se n’ha emportat una maleta plena de màgia. Estem a l’espera de que torni i ens expliqui totes les seves impressions i experiències!

A Barcelona


voluntarisbcnRecentment s'han incorporat noves cares a l'equip de treball de voluntaris, quedant distribuïdes les diferents tasques de la següent manera:
Administració/Comptabilitat: Ismael Martín i Dolors Salvador; Projectes: Sofia Massuti i Ramon Viladomat; Projecte Bhimphedi: Mònica Sans; Camps de treball d’estiu: Manel Foraster, Mònica Sans, Kumar Lama i Saroj Khadgi; Fundrasing, voluntaris i empreses: Marta Tatjer; Consultoria: Merche de Hériz; Fidelització de socis: Rocio Clarimón; Activitats Espai Nepal: Manel Foraster i Ramon Viladomat. Altres voluntaris que treballen en diferents àmbits són: Laura Recoder, Quique Recorder, Marina Portabella amb el centre d’infants de Bhimphedi, Pere Coll, Sergi Ortín, Sarima Dasi, Petra Garcia, Thaïs Martín i Lara Viladomat, que han col•laborat en diferents activitats de sensibilització, a més de joves nepalesos residents a Barcelona que també han començat a col•laborar en algunes tasques de difusió de l’Associació.
Ens calen, però, més voluntaris! Per això necessitem persones amb experiència a Barcelona per ajudar-nos unes hores a la setmana en tasques com ara suport al programa d’Apadrinaments, la captació de recursos i nous socis i padrins, fer traduccions a l’anglès, i per suport a les campanyes de sensibilització, comunicació i difusió.

Sensibilització

Activitats: Trobada Anual i Campanya de Nadal

posterelmolinoLa Trobada Anual 2011 va ser molt especial i tot un èxit celebrar-la al teatre El Molino de Barcelona el diumenge 27 de novembre. Més de 200 persones van ajuntar-se per veure un seguit d’actuacions de tot tipus i estils i amb la presència de la periodista Raquel Sans, conductora del Telenotícies Vespre de TV3, que va fer de mestre de cerimònies. Per l’escenari van passar-hi les actuacions de Manish Shrestha, un jove nepalès que toca música inspirada en mantras, Cristina Morales i Lito Iglesias fent un el duet de piano i violoncel, el grup de dansa Bollywood Diamonds, amb les danses dels populars musicals del cinema indi, el grup de folklore nepalès Antarastrya Sanskrit Manch, que actuava per primera vegada dalt d’uns escenari, i per acabar el duo de cançó francesa Monica & Bernard, que van deixar el llistó molt alt per a la propera edició. L’anunciada actuació de Mònica Green va haver d’ajornar-se a causa d’una afonia, però ens va prometre una nova actuació ben aviat. Podeu veure totes les fotografies al nostre facebook.
Aprofitem per a donar les gràcies a la direcció de El Molino, i d’una manera especial a l’Elvira Vázquez, que ens ha cedit el teatre a la nostre disposició, i per si no era suficient, ens va regalar l’aperitiu. Tots els que varen actuar ho van fer de forma totalment desinteressada. Millor dit, ho van fer molt interessats en ajudar a Amics de Nepal.

trobada2011Gràcies a tots, els que estaven dalt l’escenari, i els que no es veien: l’Eva, l’aconseguidora de El Molino, la que té la clau i ho ha fet tot, el César, el dissenyador gràfic que va fer un bonic cartell, el Xavier, tècnic de llums i so i que va fer miracles, al Stef,  pels seus esplèndids aperitius de Sol Natural, i finalment, a l’empresa Moritz, que amb la seva cervesa ens va fer més alegre la Festa.
polseres

exporosaEnguany la loteria de Nadal amb el número 74.595 ha funcionat molt bé i l'hem venuda tota. Molta sort!!!!

La campanya de Regals Solidaris de Comerç Just també porta molt bon ritme, encara podeu fer les vostres comandes de polseres de Karuna Social i de calendaris de NGCC (els xals de seda s'han exhaurit) a través de la nostra web o directament a l'Associació. 

I l'altre activitat estrella ha estat la inauguració de l'Espai Nepal, que vol ser un lloc d'encontres, exposicions, concerts de petit format i altres activitats que col·laborin a difondre Nepal i ajudin a dinamitzar l'Associació.

Les primeres activitats del nou Espai són l'exposició Un món, dues visions que recull pintures de Rosa Obiols basades en l'època medieval confrontades amb tangkes i icones tibetanes. Conjuntament amb l'exposició, que podeu visitar fins al 17 de gener, s'ha realitzat una conferència i es farà un taller de pintura el 27 de desembre. En el decurs de l'any 2012 presentarem diverses exposicions de fotografia i altres activitats.


Noticies Nepal

iciarAl Facebook, on ja som més de 500 amics, anem publicant les notícies més destacades. Aquí us en ressaltem alguna.
El Katmandú d'Icíar Bollaín
Una altra oportunitat per a la constitució del Nepal
Excombatents maoistes del Nepal comencen una nova vida
Disposicions fiscals federals al Nepal per als més pobres entre els pobres


 

En total compliment amb l'LSSI (12-10-2002), li comuniquem que pot sol•licitar que el donem de baixa a la nostra base de dades responent aquest email i indicant 'Baixa' a l'assumpte.

Per a qualsevol comunicació amb nosaltres, pot escriure a l'adreça d'email: amicsnepal@amicsnepal.org