Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Treballem per millorar les condicions de vida dels infants, joves, dones i altres col·lectius desfavorits del Nepal, en el camp de la salut, l’educació i el desenvolupament comunitari en un marc de sostenibilitat i respecte a la cultura nepalesa.


 

Urgència mèdica!

 

Ens hem trobat amb la desagradable notícia de la malaltia d’una nena de 16 anys pertanyent al programa educatiu de KEBS. Ha de ser operada urgentment d'un pulmó, degut a una bronquiectàsia quística, ja que la malaltia és transferible i pot afectar a tot l’òrgan si no s’opera a temps. La família no té recursos i l'operació és econòmicament costosa però, si no hi ha cap entrebanc, es portarà a terme el proper 25 de juliol.

Amics del Nepal es farà càrrec de les despeses de l’operació, i ja s’ha donat l’ordre de tirar endavant amb la mateixa.

Tota ajuda o col.laboració per poder sufragar les despeses serà més que benvinguda.

 


 

Adquisició de nous matalassos i reformes als Centres


MahendranagarAquest estiu, en el marc dels projectes de millora sobre el terreny, el Programa d'Apadrinaments abastirà de nous matalassos a tots els centres on en facin falta de nous, per tal d'afavorir un nivell saludable de descans i higiene als nens i nenes dels centres.

També es faran millores dels equipaments (pintura, reformes, neteja) per part dels voluntaris desplaçats a Amor Children's Home (Mahendranagar), Siphal (Kathmandu) i Bhimphedi.


.

 

 


 

El Naresh i el Pemba comencen una nova etapa a Kathmandu


.El curs escolar al Nepal finalitza a l’abril. Els alumnes que aproven el nivell 10 fan al mes de març un examen anomenat School Leaving Certificate (SLC), que determinarà si poden començar el grau 10+2 (batxillerat). Els resultats d' aquest  examen triguen uns tres mesos en fer-se públics, i el Naresh i el Pemba aprofiten aquest temps per fer un curs a un nou projecte educatiu anomenat EduLift.
A EduLift se’ls dóna l’oportunitat d’aprendre, tan en el sentit acadèmic (amb uns plantejaments educatius molt avançats per la societat nepalesa), com en el vital, a on se’ls prepara per la vida d’adult.
Amb aquest repte,  el dia 1 d' Abril van marxar de Bhimphedi per anar a viure a la gran ciutat de Kathmandu.

 

.

 www.eduliftacademy.org

 


 

Entreguem els uniformes


.Aquest passat mes de Maig hem fet entrega, com cada any, dels uniformes escolars pel curs 2014-2015 a tots els alumnes dels programa educatiu que Amics del Nepal gestiona al barri de Kumarigal, Kathmandu. Aquest projecte permet que 80 nens i nenes provinents de famílies sense recursos puguin anar a l’escola, assegurant-se un futur més digne. Els alumnes rebran les classes a l’escola KEBS (Kumari English Boarding School), ubicada al barri de Boudha, ben a prop de les seves llars familiars.

Cooperació

 

Projecte sanitari

 

.Durant el 2013-2014 l’equip mèdic ha realitzat revisions mèdiques als nens de tots els centres d’acollida (Bhimphedi, Mahendranagar, Siphal i Patan) i a totes les escoles de  Bhimphedi.  També s’han recollit dades sobre l’estat de salut del poble, (a través dels registres anuals de l’hospital), i s’ha incidit en la formació sobre salut i higiene, tant al centre de salut com a les escoles. Aquest estiu es donarà continuïtat al projecte de salut, doncs viatjaran cap a Nepal dos dentistes i dues infermeres, per tal de fer revisions dentals i mèdiques.

 

 


 

 Voluntariat a Nepal. Fem les maletes!


.Aquest estiu, i com cada any, el voluntariat d’Amics del Nepal es posa en marxa. El proper mes d’Agost marxaran 4 voluntaris (la Patricia, el Marc, la Nuria i la Marta) per realitzar el projecte de reformes i activitats de lleure al centre d’acollida d’Amor Children’s Home, a Mahendranagar. Durant tot aquest any han estat treballant durament per aconseguir els fons necessaris pel projecte.

Durant aquestes mateixes dates marxaran a Bhimphedi el Ricardo i la Rosa, que portaran a terme activitats educatives i millores al centre, especialment a l’hort.

Pels mesos d’octubre a desembre, està previst que marxin la Deborah, l’Alba i la Rocío, tres voluntàries professores que ajudaran en el projecte educatiu a Mahendranagar.

 

..

 


 

El Projecte de l’Aigua de l’Equip d’enginyers

 

.Durant l’any 2013, al poble de Bhimphedi es van acabar les obres finançades per Rotary Club International referides a la reconstrucció d’un antic dipòsit per abastament d’aigua al poble. Aquesta inversió va estar reforçada amb la presència d’un equip de voluntaris, que ha transmès a la població coneixements especialitzats relatius al tractament d’aigua, a la salut i a la higiene.

 

L’equip d’enginyers va redissenyar el filtre de sorra del dipòsit d’aigua, perquè el disseny fet prèviament pels enginyers locals no era l’òptim per a una situació com la de Bhimphedi. A més, també van incidir en la desinfecció de l’aigua, tot fent formació al centre de salut i a les escoles.  Tot això ha donat resultats i aquest any dos nous enginyers aniran a Bhimphedi per donar continuïtat a la feina iniciada.

 

 .

Sensibilització

Festa solidària per la casa d’acollida de Siphal

 

El passat 12 de Juny es va celebrar la 2ª Festa benèfica en favor dels  nens i nenes de l’Orfenat de Siphal, a Kathmandu.

La recaptació total de l’esdeveniment va ser de 4000€. El 10% de l’import recollit anirà a mantenir l’estructura de l’Associació, mentre que el 90% va directament al centre d’acollida. La Laura Recoder i la Marina Portabella, coordinadores del centre d’acollida de Siphal, s’encarregaran personalment aquest estiu de portar les millores necessàries al centre.

 

Moltíssimes gràcies a tots i totes pel vostre esforç i generositat!!

 

 

.