Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Treballem per millorar les condicions de vida dels infants, joves, dones i altres col·lectius desfavorits del Nepal, en el camp de la salut, l’educació i el desenvolupament comunitari en un marc de sostenibilitat i respecte a la cultura nepalesa.


Benvolguts Amics del Nepal

Ens plau fer-vos arribar una nova newsletter, per presentar-vos l'actualitat de la feina que han realitzat sobre el terreny  aquest estiu els cooperants voluntaris de l'associació. La tasca inclou treball de millores en els centres, actualització de dades dels nens i nenes apadrinats, accions per la millora de la salut i la vida comunitària,  així com seguiment de la intervenció quirúrgica de l'Urmila, que ha estat un èxit!

Ha estat un estiu molt intens, ple d'anècdotes, de jocs,  d'afectes compartits,  de treball intens i entregat des de la generositat i la voluntat de servir a un projecte comú. Com a Presidenta, vull fer arribar el reconeixement de la Junta a tot el grup; ells allí i vosaltres aquí, donant-nos suport amb les vostres aportacions, seguim en la voluntat de millorar la vida de tants i tants infants!

Estem preparant un enviament postal, que inclourà un Namaste especial, butlletí oficial anual de l'associació, així com algunes cartes i dibuixos dels apadrinats, i la convocatòria per a la nostra trobada anual de tardor, on repartirem la loteria de nadal i us presentarem els fantàstics regals solidaris per a la campanya de Nadal i Reis.

Rebeu la nostra salutació més afectuosa,

Cristina Morales

Presidenta 

 


Urmila

Tenim molt bones notícies. Quan fa un mes i mig de l’operació, l’Urmila ja pot tornar a l’escola!

Per indicació del metge, l’Urmila ha hagut de fer repòs durant més d’un mes. Aquest Urmilaespai de temps ha anat acompanyat d’un tractament basat en la medicació, que la noia ha superat de la millor manera: amb bona cara, feliç i alegre, tot esperant ansiosament completar el període de descans per tal de poder tornar a l’escola.

L’Urmila ha superat molt satisfactòriament aquest post-operatori, i en l’última visita ja va ser informada que no seria necessari continuar amb el tractament.

D’ara endavant es continuarà amb les visites rutinàries mensuals, per tal de constatar que la seva millora no té marxa enrere.

Volem agrair-vos especialment l’esforç que heu fet, doncs hem aconseguit reunir el cost total per l’operació i el seu posterior tractament amb els vostres donatius.

 

Moltíssimes gràcies!!

Cooperació

Centre d’acollida d’Amor Children’s Home. Mahendranagar

Mah1Aquest estiu la Patrícia, la Marta, la Núria i el Marc, els quatre voluntaris del projecte de Mahendranagar, han estat treballant dur per poder millorar les instal·lacions del centre d’acollida i l’escola. Les 20 hores d’autobús per arribar al centre, així com la calor i les pluges torrencials, no han suposat cap obstacle davant la seva determinació.

Durant aquest temps han reformat i pintat 5 habitacions, amb els seus mobles i lliteres, i el menjador/sala d’estudi, millorant així la higiene del centre d’acollida.

A l’escola FIBS, on estaven allotjats, i on cursen els seus estudis els nois del centre, també li han fet una bona neteja de cara, pintant i netejant les parets, finestres i mobles de les tres classes d’educació infantil. Tots els nens del centre d’acollida han estat ajudant en tot moment, demostrant la seva implicació i transmetent la seva alegria als voluntaris.

Mah2Tot això ha estat possible gràcies als diners recaptats durant l’any en diverses accions portades a terme pels mateixos voluntaris. A més, s’han pogut comprar llençols, cobrellits, coixins, coixineres, tovalloles, motxilles escolars, estenedors i pinces, miralls, penjadors nous i una recopilació de material escolar i esportiu amb el que han portat a terme un munt d’activitats d’esbarjo amb els nens, compartint i gaudint cada moment que han viscut plegats.

 


Happy Siphal!

Siphal1Per segon any consecutiu, la Marina i la Laura, coordinadores del programa d’apadrinament temporal de Siphal, han fet les maletes i s’han dirigit a Kathmandu per continuar amb les millores iniciades l’any passat al centre d’acollida de Siphal.

Durant aquest temps, i gràcies als diners recaptats a la festa benèfica organitzada el Juny passat a Luz de Gas, han pogut dur a terme  una gran quantitat de millores en infraestructures: reparació de les finestres i mosquiteres, canonades i portes dels banys, sistema elèctric, pintura de tots els interiors, habitacions i banys, manteniment de les plaques solars… La llista seria inacabable.

Però no tot l’esforç s’ha dedicat al centre. Durant aquesta estada, la Marina i la Laura han compartit el seu temps i les seves experiències amb tots els nens i nenes de Siphal, veritables protagonistes d’aquesta història, destacant la visita que van poder fer amb cadascun dels nens als seus pares, actualment a la presó.

Amb ells han anat de picnic, jugat, cantat, ballat, rigut i plorat, constatant que ja formen part important de les seves vides.

Ja està plantejada la proposta de millora pel 2015, pel que la feina no s’atura!

 

Siphal2 


Bhimphedi

Bhim1Per tercer any consecutiu el Ricardo, el nostre voluntari expert en el treball de la terra, ha focalitzat els seus esforços en el centre d’acollida que Amics del Nepal gestiona a Bhimphedi. I aquest cop ho ha fet acompanyat de la Rosa.

La seva mà es fa notar, i aquest estiu l’hort del centre ha donat una altra passa endavant. Amb la seva feina (i amb l’inestimable ajuda d’un parell de bous) s’ha ampliat la zona conreable de manera substancial. D’aquesta manera s’ha pogut  habilitar una zona per arbres fruiters, on s’han plantat un total de 28 arbres, entre llimoners, tarongers, mangos, bananers, papaies, lichis i aranges. També s’ha habilitat una zona per bamboo, on es van plantar un total de 65.

Amb els diners recaptats per TaperNepal, iniciativa posada en marxa pel mateix Ricardo i el seu company, Jorge Lastras, amb l’objectiu de col.laborar en la millora del centre, van poder comprar llavors de tomàquet, beina, mongeta, col-i-flor, carbassa i albergínia, quedant ja plantada tota l'àrea de beina, mongeta, col, tomàquet i col-i-flor, a més de diverses eines per l’hort i adobs per les gallines.

 

Bhim2

Alhora, es van portar a terme diverses accions en infraestructures, com la reparació i canvi de mosquiteres, portes i aixetes, així com l’organització d’un magatzem-taller del que n’estan molt orgullosos.
Però la seva feina no es va acabar aquí, doncs encara els hi van quedar temps i diners per organitzar un viatge al parc d'atraccions d’Hetauda, a on van poder gaudir d’una jornada molt especial amb tots els nens i nenes del centre d’acollida.

es-es.facebook.com/tapernepal


Patan i Kebs

Patan1Aprofitant la seva estada a Nepal, i abans d’anar als respectius centres on havien d’exercir el voluntariat, la Patrícia, el Ricardo i la Rosa van visitar l’escola Kebs i el centre d’acollida de Patan.

A l’escola Kebs, on Amics del Nepal hi desenvolupa el seu programa educatiu, es van reunir amb tots els nens i nenes apadrinats un cop acabades les classes. En aquesta reunió, a més de parlar sobre la seva estada a l’escola, la Patrícia, coordinadora del programa, els hi va explicar el paper del voluntariat en el funcionament dels diferents programes que porta a terme l’associació.

Després de parlar amb els nens van reunir-se amb l’equip directiu i alguns professors del centre, per tal d’informar-se de la situació individual dels nois i compartir coneixements.

Al centre d’acollida de Patan, gestionat per Children’s Home i on Amics del Nepal hi col.labora en els apadrinaments d’infants des de fa 8 anys, es van repartir diversos obsequis i material escolar, donats pels socis i amics d’Amics del Nepal, entre totes les nenes del centre d’acollida.

La jornada va transcórrer de la millor manera, amenitzada pels jocs i les classes de ioga que va plantejar el Ricardo, que van tenir una divertida acollida. 

A tots dos centres es van recollir les cartes dels nens i nenes apadrinats, que seran ben aviat enviades als seus destinataris.


Projecte de Salut Bucodental

Dental1Durant el mes d’Agost,  la Dora i el David, responsables del projecte de Salut Bucodental d'Amics del Nepal, van començar la seva aventura, que els portaria a diversos punts de la geografia del país.

El projecte es va desenvolupar principalment en tres àmbits:
- Centres d'acolliment per a infants: on es van realitzar revisions dentals, alguns tractaments (extraccions i neteges) i tallers educatius de salut bucodental.
- Escoles pública i privada de Bhimphedi: en les quals van dur a terme tallers educatius de salut bucodental i aplicacions de fluor.
- Centre de Salut de Bhimphedi: on es va organitzar una campanya comunitària d'extraccions dentals. Dental2

La primera part del projecte va consistir en efectuar les pertinents revisions per conèixer l’estat de salut bucal dels nens, per tal d’adaptar els tractaments a realitzar i els tallers educatius d'acord a les necessitats dels centres en qüestió. D’aquesta manera, van reforçar la tècnica de raspallat relatant un conte infantil i  van explicar el concepte de placa dental com a causa de malaltia gingival, a més de realitzar neteges i extraccions.

En l’àmbit comunitari, a Bhimphedi, es van realitzar tallers educatius a l'escola pública i a la privada, en què van participar uns 350 nens. Pel que fa a la Campanya d'Extraccions que desenvolupem al Centre de Salut, podem dir que va ser tot un èxit: van acudir aproximadament 80 persones entre nens i adults i es van realitzar més de 60 extraccions durant dos dies consecutius.

Sensibilització

XXè aniversari Tarannà

El 4 d'octubre us convidem a la Sala Apolo de Barcelona a assistir a la XX Gala solidària Tarannà, on participarà Amics del Nepal.
Hi haurà fantàstiques actuacions, rifa i subhasta solidària de viatges, a més del lliurament dels III premis responsables Tarannà. Tots els diners recollits durant la gala aniran destinats a projectes de Viatgers sense Fronteres i altres ONGs.
L’acte, que començarà a les 17’30h, serà presentat pels actors Edgar Manjarrés, Alba Nortes, Núria Florensa i Joan Pere Cintes.

 

Taranna


Ja tenim la Loteria!

Com cada any, Amics del Nepal inicia la campanya de venda de Loteria de Nadal. El número escollit aquest any és el 10291, i el valor de cada participació és de 4€, quedant 1€ per l’associació.

Les participacions es podran adquirir al local de l’associació, al carrer Diputació 291 de Barcelona, a partir del dia 10 d'Octubre, o a la Festa del Soci que Amics del Nepal organitza cada any i de la que us informarem ben aviat.

Els diners recaptats durant aquesta campanya aniran destinats íntegrament als programes d’apadrinament i educatius que l’associació gestiona a Nepal.

Moltes gràcies per la vostra col.laboració!

 

loto2