Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Treballem per millorar les condicions de vida dels infants, joves, dones i altres col·lectius desfavorits del Nepal, en el camp de la salut, l’educació i el desenvolupament comunitari en un marc de sostenibilitat i respecte a la cultura nepalesa. 


EDITORIAL

Ens plau fer-vos arribar la primera newsletter de l'any 2015, l'any del nostre 20è aniversari! Us volem felicitar a tots per fer possibles 20 anys de suport solidari als projectes de l'associació, que ha lluitat i lluita per millorar les condicions de vida de tantes persones que han nascut en un país tan pobre com fascinant.

En aquesta newsletter podreu trobar informació actualitzada de l'evolució de la tasca dels diferents camps de treball de l'associació: Els centres d'acollida que gestionem, de manera directa o indirecta, els diferents tipus d'apadrinament, els projectes de millores comunitàries i de salut, així com  les novetats pel que fa als voluntaris que de manera regular i constant volen oferir un temps solidari de la seva vida professional a ajudar-nos a tirar endavant.

No podíem celebrar un aniversari tan assenyalat sense una proposta molt especial! Us avancem que, juntament amb Viatges Tarannà, hem dissenyat el "Viatge dels 20 anys", a Nepal. Estem acabant de perfilar els detalls de l'oferta, però ja us avancem que, tots aquells que ja fa temps que ens ho demanàveu, podreu per fi visitar Nepal personalment, i a més, conèixer el projecte amb qui us sentiu més vinculats, a través d'un apadrinament en un dels centres amb qui col.laborem.

D'aquí a pocs dies us farem arribar la proposta completa, que inclourà el preu, la durada del viatge, i les possibilitats de triar el projecte a visitar.

Estem molt contents de poder organitzar aquest viatge tan especial amb Viatges Tarannà, estem segurs que serà una experiència inoblidable per a tots!

Per molts anys, Amics del Nepal!!

Cooperació

AMOR CHILDREN'S HOME. MAHENDRANAGAR

..Aquests últims mesos la Neus, la Patrícia, la Laura i la Rocío han destinat el seu temps i la seva feina als nens del centre d’acollida d’Amor Children’s Home a Mahendranagar.
Durant aquest temps han anat d’excursió al parc Nacional de Shuklaphanta, a Mahendranagar, i han realitzat diferents activitats incloent-t’hi pintar una paret de la casa amb els nois i jugar a diferents esports: voleibol, bàsquet, futbol, frisbee, bàdminton, ping pong…. També s’han organitzat balls i sopars, sessions de cinema amb crispetes, tardes de jocs de taula i caminades amb interminables xerrades que els han permès conèixe’s una mica millor. Però sobretot, han donat el millor de sí per aquests nois que tant les han sorprés, ajudant-les en tot el que poden i fent la seva estada a Mahendranagar una experiència inoblidable.


BHIMPHEDI CHILDREN'S HOME

.A Nepal el dissabte és l’únic dia festiu, però sovint aquest únic dia es converteix en dos o tres: Un festival, una vaga general, una competició esportiva, la celebració d’alguna cimera…, son bones excuses per tancar les escoles i els comerços.

Nepal és un país relativament petit, no arriba als 30 milions de persones, però té una diversitat cultural enorme: en el cens que es va fer el 2011, es va determinar que al Nepal existien 123 idiomes diferents usats com a primera llengua. Per respectar aquesta diversitat de cultures en el calendari nepalès hi ha una llarga llista de dies festius. La majoria de festivitats només la celebra alguna de les ètnies, però el país s’atura igualment.

.Així doncs, els matins que els nens no van a l’escola, es divideixen en grups i cada grup s’encarrega de la neteja i millora d’una zona diferent de la casa d’acolliment. Aquestes darreres setmanes s’ha posat l’èmfasi en la millora de la zona dels residus, neteja d’algunes zones de plàstics i herbes, retirada de pedres a la zona de joc, i la creació d’un canal per canalitzar l’aigua que surt de la cuina i les piques de rentar la roba i les mans fins al final de l’hort.

Tot aquesta feina està dirigida per Daniel Roig, voluntari d’Amics del Nepal a Bhimphedi i encarregat de la gestió del Centre d’Acollida.


PATAN CHIDREN'S HOME

.Durant aquests últims mesos diversos voluntaris professionals d’Amics del Nepal han estat fent molta feina a Nepal. Una de les seves missions ha sigut realitzar revisions mèdiques a tots els orfenats amb els quals col·laborem, entre ells Patan Children’s Home. Les revisions que s’han dut a terme son les següents:
Pes i alçada, Estat nutricional, Revisió dermatològica, Revisió oftalmològica, Estat capil·lar, Pressió i saturació sanguínia, Freqüència cardíaca, Auscultació pulmonar i Revisió bucal.

Els problemes més comuns que s’han trobat són: càries dentals, deficiències oftalmològiques, pell seca i atòpica i polls.
Tant l’equip mèdic com dental van posar a disposició dels nens i personal de l’orfenat tot el material necessari per fer front a aquests problemes, com per exemple raspalls de dents nous, col·lutoris o tracta- ments pediculicides. A més, es van fer sessions formatives per tal de conscienciar de la importància de tenir una bona higiene diària.


PROGRAMA EDUCATIU KEBS

.“Dear sponsor”, així és com la majoria dels nens i nenes que estan  apadrinats a Amics del Nepal comencen les seves cartes, i és que, sempre que tenen ocasió, aprofiten per escriure a tots aquells “desconeguts per a ells” (en gran part) que els donen suport des de la distància.
Els apadrinats del projecte KEBS són nens i nenes que viuen amb la seva familia, però aquesta no té prou recursos per a donar-los una educació..
Estem molt contents d'explicar-vos que durant els últims mesos hem donat moltes alegries a molts d'aquests nens i nenes, ja que alguns han rebut cartes dels seus padrins i de seguida els hi hem pogut fer arribar. Des d'aquí us volem animar a escriure unes línies d'esperança i ànims per al seu dia a dia, ja que petits gestos com aquest els donen molta força per a seguir endavant.
Fa poc hem rebut els resultats de l'ultima avaluació així que en breu serán remeses als seus padrins. Esperem sigui una motivació per a vosaltres i aprofiteu per a felicitar-los personalment.


PROJECTE GLOBAL TEMPORAL SIPHAL

,Com ja sabeu tots els padrins, els apadrinaments a Siphal són temporals, degut a que tots els nens que hi ha allà tenen els pares a la presó, per això hi ha força moviment de nens.
Es per aquesta raó que l’any passat es va crear el PROJECTE SIPHAL : apadrinar-los a tots amb la mateixa aportació.
Seguim apostant per un projecte global. Els diners van directament a pagar escola, menjar, serveis mèdics, aigua, llum, personal, vestuari i demés despeses, però sempre de la totalitat de nens i nenes que hi hagi allà en aquell moment.  
Aquest any s’ha canviat a la directora del centre per un nou director, el Suraj, que estarà acompanyat en les seves tasques pel Netra, un estudiant d’enginyeria del que estem més que orgullosos, doncs va estar apadrinat en el seu dia per Amics del Nepal..
Veient que durant el 2013 l’organització va estar un èxit, mantenim la idea de que supervisin el centre el director i el Netra, que ja va treballar tot l’any passat amb la Laura i la Marina, coordinadores del centre.

Sensibilització

TROBADA VOLUNTARIAT 2015

.El passat diumenge 25 de Gener va tenir lloc, al local de l’associació, la primera trobada de voluntaris 2015. La reunió va congregar unes 15 persones, i va servir per poder explicar els projectes duts a terme el 2014 i plantejar les necessitats de voluntariat pel 2015. Es va tractar d’un primer contacte per tal de coneixe’s i compartir experiències entre els voluntaris que han tornat i els que volen marxar a Nepal. La jornada va comptar amb l’inestimable col·laboració de la Sònia, que sempre ens fa pensar i reflexionar, I que ens va ajudar a construir una bandera de colors plena de bons propòsits. Un primer pas per planificar el 2015.
Moltes gràcies a tots els qui vau venir a explicar, escoltar i participar d’Amics del Nepal.


ANEM AL TEATRE

.El proper diumenge 19 d’abril tindrà lloc la representació de l’obra de teatre musical TOTS S'ENAMOREN, de la companyia TIPS, de Sabadell.

L’obra es presentarà a les 18h. a la Patronal de Sant Quirze.

Les entrades es vendran a 7€ dels quals 3€ seran per la companyia i 4€ per Amics del Nepal.

Volem agrair a l'Ateneu del Món, organitzador de l’event, la seva implicació en el projecte que porta a terme Amics del Nepal, així com extendre aquest agraïment a tots els participants en la representació de l’obra.


Us hi esperem!!!  


PROJECTE RESTAURACIÓ

Estem molt orgullosos de comunicar-vos que la iniciativa de recaptació de diners en el camp de la restauració ideada per les coordinadores del projecte Siphal ja comença a prendre forma.

La iniciativa, en la que ja participen 4 restaurants, consisteix en la presentació a totes les taules d’un fullet informatiu on s’explica que al compte se li afegirà 1€ donatiu per Siphal. Es tracta només d’1 euro per taula, que serà tret del compte si el client no ho creu addient.

Els restaurants que ja col.laboren en la iniciativa son els següents:

XÀTIVA, c/ del Torrent d'En Vidalet, 26, 08012 Barcelona. 932 84 85 02

www.grupxativa.com

 

LA TERTULIA, c/Morales, 15, 08029 Barcelona. 934 19 58 97 

www.grupxativa.com


HIMALAYA, c/Casp, 150.  931 80 56 14

http://www.himalayarestaurant.es

 

KATMANDÚ, c/Còrsega, 421. 933 300 303

 

Aprofitem per dir-vos que tots quatre són llocs on es menja molt bé i on demostren ser bona gent. Si teniu sopars amb amics o si simplement ens voleu ajudar, ANEU-HI!!

 

.