Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Treballem per millorar les condicions de vida dels infants, joves, dones i altres col·lectius desfavorits del Nepal, en el camp de la salut, l’educació i el desenvolupament comunitari en un marc de sostenibilitat i respecte a la cultura nepalesa.


Benvolguts Amics del Nepal

Us volem presentar una newsletter molt especial. En aquesta us mostrarem les diverses accions que s’han portat a terme fins la data actual des d’Amics del Nepal per pal·liar en la mesura possible els danys causats pel fatídic terratrèmol del passat 25 d’Abril.  


Bhimphedi

A la petita localitat de Bhimphedi, a 60 km al sud de Kathmandu, s’han repatit un total de 246 tendes de campanya per aixoplugar a la població que s’ha quedat sense sostre.
El terratrèmol ha ocasionat l’enderroc del 85% de les cases del poble i, amb l’arribada inminent de les pluges, l’aixopluc s’ha convertit en la primera necessitat de la població.

Aquesta missió es va fer en dues fases, preparant convoys per anar a recollir les tendes a la frontera sud amb l'Índia, doncs disminuia molt el preu del material.
Tot això no hagués estat possible sense la intervenció del Daniel Roig i la Laura Conde, voluntaris d’Amics del Nepal a Bhimphedi, així com amb la col·laboració de la comu
nitat (especialment del Ram i l’Anju Lama) i de l’exèrcit, que va posar els automòbils necessaris per anar a recollir el material.

Podeu seguir tota l'evolució del centre d'acollida al blog Amics del Nepal a Bhimphedi:

www.amicsnepal.org/bhimphedi

Actualment s’està preparant un projecte de reconstrucció amb l’ONG BASE-A, formada per arquitectes i estudiants d’arquitectura de Barcelona.

 

.


Siphal

El centre d’acollida de Siphal, a Kathmandu, gestionat per l’NCO i en la gestió del qual Amics del Nepal hi col·labora des de fa més de 10 anys, ha sofert diversos danys degut al terratrèmol.
Per sort, no s’han de comptar víctimes, però la situació és delicada: una part de l’edifici ha caigut, i el dipòsit d’aigua ha patit greus danys.

Amics del Nepal ha fet una compra important de materials d’higiene i neteja, així com ha subministrat d’aigua als infants que hi viuen en col·laboració amb la Fundació Karan Jayanti Kapan Katmandú.

 

.  


Children’s Home Patan

Les nenes del centre d’acollida es troben totes sanes i en bones condicions, però van haver de ser traslladades a un refugi construit en un estable mentre es comprovava l’estat del centre.

Aquest temps el van dedicar a repartir roba, mantes i diferents materials per fer refugis entre els afectats pel terratrèmol a la població de Kokhana, Kathmandú.

 

 .

Cooperació

Amics del Nepal va reaccionar ràpidament per tractar de pal·liar l’emergència causada pel terratrèmol i, juntament amb Petit Món, una Ong catalana que treballa a Nepal i amb la que hem col·laborat en diversos projectes, vam comencar a repartir menjar i aixopluc a les zones més afectades pel seisme.  


Dholakha

Al districte de Dolakha es van visitar els pobles de Suspa, Kashwoti, Faselung, Damarang i Bosimpa.
En aquesta zona s’estima que hi ha 1.400 cases i unes 5.000 persones.
El 75% de les cases s’han quedat derruïdes total o parcialment.

Repartiment d’aliments: 7000 kg d’arròs, 1400 kg de llegums, 1400 kg d’arròs sec, 700 litres d’oli i 700 kg de sal.
L’expedició a Dolakha va assistir a un total de més de 240 famílies. Per això es va crear una caravana de 20 persones en tres camions i dues furgonetes.

 

. 


Nuwakot

Es van visitar els pobles de Mane Gaun i Pipalada, i es van repartir Galetes, Noodles, Arròs, Arròs sec, Snacks salats, Snacks dolços, a més d’oli i arròs.
A més, es va fer l’entrega de plàstics de gran tamany per fer tendes.

 

.


Dhulikhel, Sankhu, Dhading i Darmashtali

Es van visitar els pobles de Kavre i Naya Gaun, al districte de Dhulikel, així com les poblacions de Sankhu, a la vall de Kathmandu, i el districte de Dhading, al nord oest de Kathmandu
Es va fer l’entrega de 20 sacs d’arròs, 3 sacs de sal, 3 sacs de llenties i 6 caixes d’oli, així com diversos materials i plàstics per la construcció de refugis.

A més, es va fer una donació de medicaments, en col·laboració amb l’ong nepalesa MedStep, al poble de Darmashtali, a la vall de Kathamndu.

 

.

 

 


 

Sensibilització

Per altra banda, Amics del Nepal ha creat un equip en col·laboració amb Acció Solidària i Logística (una ong catalana formada per bombers de Barcelona i de la Generalitat) i Petit Món, per tal d’enviar equips especialitzats en emergències.

Podeu seguir totes les accions dutes a terme per aquest equip al Facebook d'Amics del Nepal.

www.facebook.com/amicsdelnepal?fref=ts

Aquest projecte, de nom Logistic Help to Nepal, ha participat fins ara en les següents accions:


Siphal

S’ha aconseguit el material necessari per apuntalar el mur del centre d’acollida que estava malmès.
S’està treballant en l’adequació del dipòsit d’aigua, doncs sembla que degut al terratrèmol s’ha assecat i necessita d’un nou dragatge.

 

.


Dolakha

Es va dissenyar una actuació d’emergència a l’epicentre del segon terratrèmol, a la regió de Dolakha, al Nord Est de Katmandú.
Per això, es va organitzar una sortida de tres dies amb una caravana de 14 camions amb ajut d’urgència (aliment i plàstics per fer refugis) per col·laborar amb la po
blació i reconèixer el territori.

En aquesta zona, molt castigada pels dos seísmes, encara no havia arribat ajut internacional.

 

.


Nuwakot

S’han portat a terme diverses accions a la població de Khadkavanjyang. S’ha treballat en tasques de reconstrucció, demolició (sobretot segones i terceres plantes) i avituallament de vivendes, sobretot de gent gran sense familiars. També s’han repartit toldos, claus i eines (50 martells i 40 xerracs). Tota la feina s’ha fet amb la col·laboració de tres joves nepalesos voluntaris scouts de Katmandú.

 

.


Sindhupalchok

Diverses accions a la població de Chimling, al districte de Sindhupalchowk, un dels més afectats pels dos terratrèmols.

En aquesta ocasió s’han estat muntant 10 refugis de xapa per la gent més necessitada del poble i una letrina comunitària.

A l’expedició també s’hi ha afegit un infermer que ha donat assistència sanitària a més d'un centenar de persones.

El poble esta forca allunyat de la carretera i només s'hi accedeix per una pista en molt mal estat. Aquesta dificultat, sumada al fet que el tram final cal fer-lo a peu carregant el material, ha fet que hi hagi arribat molt poca ajuda i que s’estiguin programant properes expedicions.

 

.


Orfenat de Dapakhel

L’equip EREC CERT Acció solidària i logística va acabar la feina prevista per donar aixopluc a tots els nens i els seus educadors de l'orfenat de Dapakhel (Satobato).

Per això, han utilitzat una tècnica nova que consisteix en construir les costelles de l'estructura amb tubs de material plàstic reforçat i introduir a l'interior una varilla de rea de 10 mm. que amb l’ajuda de dos peu drets de bambú, aconsegueix una construcció sòlida i segura.

Aquest sistema és més útil si han de desplaçar-se a llocs allunyats o de difícil accés.

Van realitzar-hi també una llarga estància que servirà de dormitori a tots els infants, així com un espai per la cuina.

 

.


Wangujhe, Jhirgau i Chaindada 

El passat dia 13 de juny, l’equip d’ASL va sortir amb un camió carregat amb dos-centes plaques de zinc, toldos i medicines en direcció al districte de Sindhupalchok, a uns 100 km a l’est de Kathmandu, per entrar a una vall muntanyosa, de la qual la població més important és Baranji.

La missió es va portar a cap als poblats de Wangujhe, on viuen 81 famílies, Jhirgau amb 65 famílies i Chaindada amb 73. Aquests poblats estan penjats en vertiginoses pendents de muntanya, les quals, amb gran laboriositat i tenacitat, han convertit en bancals d’on treuen els seus recursos de subsistència.

La immensa majoria de les seves cases són de pedra (mampostería), generalment de dues plantes. El fet que la unió entre les pedres utilitzades per construir murs de càrrega fos amb només fang (algunes ni això), les fa terriblement vulnerables als moviments sísmics.

El grup va establir el seu campament a Chaindada, des d’on s’organitzen grups de portejadors per carregar el material i l’ajuda necessària.

A més de procurar les plaques de zinc, mantes i medecines, es va recuperar l’escola i algunes cases fetes de formigó armat.

 

.

 


 

Volem agrair tot l’esforç que estan fent tots els amics, socis, padrins i col·laboradors d’Amics del Nepal en aquesta situació d’emergència.

Volem agrair molt especialment a tots els voluntaris a Nepal: Dani Roig, Miquel Comas, Laura Conde, Deep Tee, així com el personal i nens de Bhimphedi Children’s Home.

El personal d’Amics del Nepal a Katmandú: Mohan Tiwari i Geeta Shrestha.

En Netra Upadhaya i tot el personal de Siphal Child Protection Home.
Les nenes i personal de Children’s Home a Patan.

Les ONGs Petit Món, Acció Solidària i Logística, MedStep Nepal i Intermón-Oxfam.

Les diverses associacions nepaleses i tota la gent autòctona que estan col·laborant voluntàriament a repartir els ajuts.

Gràcies per estar amb nosaltres!