Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Treballem per millorar les condicions de vida dels infants, joves, dones i altres col·lectius desfavorits del Nepal, en el camp de la salut, l’educació i el desenvolupament comunitari en un marc de sostenibilitat i respecte a la cultura nepalesa.

 


 

SIPHAL

 

El centre d’acolliment de Siphal situat al vell mig de Kathmandu, va ser un dels centres d’Amics del Nepal més malmesos després dels terratrèmols de 2015. Durant aquest darrer any s’hi han seguit fent obres per millorar els desperfectes dels edificis juntament amb l’ONG Creative Nepal.

 

...

Els nostres voluntaris sobre el terreny també hi han realitzat moltes activitats aquest estiu. Els alumnes del Projecte Jove hi van representar l’obra de teatre de sensibilització del Programa de Reciclatge i van acabar l’esdeveniment ballant conjuntament i rient plegats. També es van fer sessions de millora d’higiene personal on es va fer el tractament dels polls a tots els nens, nens i cuidadores, es va fer una sessió d’higiene bucal en mans de l’equip mèdic, que també va fer revisió mèdica a tots ells i derivacions als especialistes en cas necessari.

 

..L’Illia i la Raquel, dos voluntaris que ja van treballar l’any passat en aquest Centre, hi han tornat aquest any aportant alegria i energia a tots els nens i nenes, fent-los ballar i cantar de valent per gravar el videoclip d’Amics del Nepal 2016, que ben aviat sortirà a la llum.

Quines ganes de veure-ho!

 


 

PATAN

 

A la casa d’acolliment de Lalitpur la família només fa que créixer, cada mes s’hi acullen nous bebès. És una casa molt gran que té infraestructura per acollir-hi a dia d’avui 18 bebès, així com nenes de fins a 20 anys que cursen els estudis superiors. Des d’Amics del Nepal s’hi col·labora activament i aquest estiu s’hi han dut a terme moltes activitats. Els voluntaris sobre el terreny hi van portar una gran quantitat de bolquers i llet per ajudar en la manutenció de tots els petits i un d’ells, l’Isaac, va fer formació a les cuidadores i a les nenes d’un mètode molt senzill per practicar amb nadons de 0 fins a 9 anys d’edat basat en la medicina tradicional xinesa.

 

Per altra banda, tot l’equip d’Amics del Nepal va fer un regal a cada una de les cuidadores del centre pel festival Teej, el festival de la dona més important del Nepal, que va tenir lloc aquest Agost 2016.

 

 ...ll

 


 

KEBS

 

El programa educatiu de kebs a part d.esponsoritzar l'escola privada on els alumnes reben una educacio de qualitat en anglès, també dóna classes de suport extraescolars. Aquestes classes estan tutoritzades per alumnes de classe 11 del mateix centre que formen part del projecte jove d'Amics del Nepal, d'aquesta manera els alumnes tenen un clima de confiança i els joves adquireixen responsabilitats i habilitats per introduir·se en el món laboral. L'equip de mestres esta composat de 5 joves amb diferents perfils tan de ciencies com de lletres per tal de poder abarcar totes les assignatures.

 

   .         .

 


 

MAHENDRANAGAR

 

Durant aquest estiu a Mahendranagar els voluntaris han estat treballant a l’escola Florida International Boarding Secundary School, on han repintat les cadires i les parets de la Nursery, també han participat en algunes activitats que s’han fet a l’escola: concurs de cant, exposició de treballs d’art i ciència… I han portat llibres i material escolar i esportiu per l’escola.

 

.

 

A la casa d’acollida Amor Children’s Home han estat pintant algunes parets, han donat classes d’anglès i d’ordinador a tots els nens de la cas i a més a més han fet moltíssimes activitats: excursions, tallers, gimcanes, esports, trivials… on els nens han disfrutat d’allò més!

 

   n .

 

.Però també els han portat material esportiu i roba que necessitaven i han comprat samarretes interiors, calçotets, raspalls de dents i xancletes per a tots. I els han portat al barber a que els tallés els cabells perquè estiguessin encara més guapos. Tant els nens com els voluntaris han passat uns mesos genials i hem disfrutat molt els uns dels altres!

 

 

Finalment, han visitat el projecte d’alfabetització de dones on a Mahendranagar ara mateix hi ha 6 classes que estan en funcionament.

                                                      

 


 

BHIMPHEDI

 

Balmandir és el terme nepalès que dóna nom a la nostra casa d’acolliment del poblet de Bhimphedi. Compost per “Bal” (nen) i “mandir” (temple), el “temple dels nens” propietat de Nepal Children’s Organization, és gestionat des de 2007 per Amics del Nepal.

 

Actualment acollim 26 infants i joves d’entre 8 i 18 anys en situació de risc que, a banda de desenvolupar-se dins el sistema educatiu nepalès i dur l’estil de vida propi del poble, tenen l’oportunitat de participar en activitats alternatives per adquirir nous punts de vista i millorar les seves competències.

 

Amics del Nepal aporta els recursos econòmics i humans al centre. Al personal permanent del centre, format per 6 treballadors, se suma la col·laboració de voluntaris, que desenvolupen projectes educatius i de lleure de manera continuada. L’objectiu principal és el d’oferir als infants un entorn òptim que els permeti afrontar la vida adulta amb garanties i realitzar-se tant professionalment com personalment.

 

Per seguir les novetats de la casa d’acolliment de Bhimphedi visiteu el blog www.amicsnepal.org/bhimphedi

 

.

 

Cooperació

 

PROGRAMA D’ALFABETITZACIÓ DE DONES

 

..

 

Gràcies a les donacions rebudes a través de Migranodearena, s’ha pogut iniciar una nova edició del Programa d’alfabetització de dones aquest 2016. Aquest programa es desenvolupa tant a la població de Mahendranagar al sud-oest del país, com a la Vall de Kathmandu a les oficines d’Amics del Nepal. Més de 200 dones aquest 2016 tenen la possibilitat d’aprendre a llegir i escriure, així com passar una estona plegades on compartir experiències i vivències personals.

Aquest mes d’Agost s’ha celebrat a Nepal el festival Teej, el festival més gran per la dona celebrat al Nepal, i les alumnes de Kathmandu ho van celebrar conjuntament a les nostres oficines amb tot el personal d’Amics del Nepal, prenent un te i dolços típics del país. Aquest estiu les dones també han participat en el Programa de Reciclatge que estan duent a terme els nostres joves, i han col·laborat a confeccionar els objectes del mercat de Nadal realitzats amb materials reciclats.

 

   ..

 

Des d’Amics del Nepal estem molt orgullosos d’haver reiniciat aquest projecte després d’estar uns anys aturat i esperem poder seguir iniciant noves edicions els propers anys.

 


 

PROJECTE DE SALUT

 

Com ja sabeu, aquest estiu 2016, hem reiniciat amb gran il·lusió el Projecte de Salut d'Amics del Nepal!

..

La prevalença de les malalties és més gran al Nepal que en altres països del sud d'Àsia. Els centres de salut, la higiene, la nutrició i el sanejament al Nepal no tenen la qualitat que haurien de tenir, sobretot a les zones rurals, per tant estan fora de l'abast de la majoria de la població. La demanda de serveis de salut es redueix encara més per la manca d'educació per a la salut. Les persones que no tenen una ciutadania estan marginats i se'ls nega l'accés a les prestacions d'assistència social del govern.

 

--De la mà de 8 voluntaris, Josep Navarro, Gemma Escala, Isaac Medina, Marta Febrer, Mireia Campasol, Mireia Sole, Salvador Molla y Samuel Blanco, s'ha format un equip multidisciplinar per actuar en una campanya d'atenció sanitària organitzada des de Juny fins Octubre d'aquest any per tots els centres que reben ajuda de la nostra Associació.

 

 

 

 

 

 

 

 

ffGràcies a les donacions rebudes a través de Migranodearena, amb gairebé 4.000 € recaptats, hem pogut proporcionar atenció sanitària a molts dels nens i nenes dels centres d'acollida que reben el suport d'Amics del Nepal, realitzant exàmens mèdics per a la detecció, diagnòstic, tractament i resolució de tot tipus de patologies i afeccions, i a la creació d'una base de dades relacionada amb la salut de cada un d'ells que serà actualitzada any rere any. Sense grans incidències, s'han fet visites a Ortopèdia, Dermatologia, Cardiologia, Neurologia, Otorrinolaringologia, Digestiu i Psiquiatria. Daquesta manera, 17 nens s'han pogut beneficiar d'una revisió per un dentista per millorar la seva dentició i altres 10 poden veure una miqueta millor el món gràcies a la compra d'ulleres noves. D’altra banda, hem pogut implementar activitats de prevenció primària com tallers d'higiene de mans, higiene dental, ioga, tai-txi, higiene postural i gimnàstica ocular.

Enhorabona per aquest reinici del projecte de salut tan exitós!

 

 

.      mm


 

 PROJECTE JOVE

 

..

 

Poc a poc les bases del nou Projecte Jove es van establint. Durant aquest darrer any gràcies a la col·laboració i entusiasme de tots els joves que hi participen i guiats per la gran experiència i creativitat d’en Miquel Comas i els voluntaris sobre el terreny, aquest projecte ha fet un gir. Actualment el projecte educatiu on s’ajuda econòmicament a pagar els estudis superiors als nostres alumnes, es complementa amb un projecte social on ells mateixos treballen per ajudar la societat nepalesa i desenvolupar el seu país.

  .

 

Aquesta base social consta a dia d’avui de quatre programes diferents:

 

Programa de Reciclatge: els joves netegen els espais públics col·laborant amb l’ONG nepalesa Clean Up Nepal i dels residus com bosses de patates en fan objectes que podreu comprar al mercat de Nadal. A través del teatre fan sensibilització a les escoles de la importància de netejar els espais i conjuntament mantenir un país net i sostenible.

 

Camp de desplaçats de Chucchepati: cada diumenge els joves fan activitats amb els nens i nenes que viuen al camp de desplaçats de Kathmandu del terratrèmol de 2015, en col·laboració amb l’ONG Hugging Nepal.

 

Classes de repàs: els joves fan cada tarda classes de repàs als alumnes del nostre projecte educatiu de l’escola KEBS. És un espai on tots poden gaudir d’un te amb galetes, fer els deures i repassar la matèria estudiada a l’escola.

 

Programes puntuals: els joves organitzen un cop a l’any una competició de dansa i uns jocs olímpics per tota la comunitat.

 

Sensibilització

 

AMICS DEL NEPAL A LA CASA ELIZALDE

 

El proper 18 d’octubre, i fins el 18 de Novembre, Amics del Nepal presenta l’exposició fotogràfica “Viu Nepal” a la Casa Elizalde, al carrer València 302 de Barcelona.

L’exposició repassa l’experiència viscuda pel fotògraf Illia Torralba en els seus voluntariats amb Amics del Nepal durant els estius de 2015 i 2016.

 

b

L’artista reflexa la realitat del país després dels terratrèmols del 2015, posant l’ènfasi en els col·lectius més desafavorits: infants, joves i dones.

 


  

TROBADA ANUAL DE SOCIS 2016

 

Us esperem a tots a la Trobada anual de socis el proper dissabte 5 de novembre de 2016, a les 18h, a La Casa Elizalde de Barcelona, al carrer València 302.

 

d

 

Un cop més ens tornarem a trobar per compartir les experiències viscudes durant l’últim any. I aquest cop ho farem en un entorn molt especial, rodejats de les magnifiques fotografíes d’Illia Torralba, dins l’exposició “Viu Nepal”, que Amics del Nepal porta a La Casa Elizalde.

 

No hi falteu!

  


 

JA TENIM LOTERIA!


Com cada any, Amics del Nepal inicia la campanya de venda de Loteria de Nadal. El número escollit aquest any és el 21160, i el valor de cada participació és de 4€, quedant 1€ per l’associació.

ñ

Les participacions es podran adquirir al local de l’associació, al carrer Diputació 291 de Barcelona, a partir del dia 30 d'Octubre, o a la Festa del Soci del proper dia 5 de Novembre.

Els diners recaptats durant aquesta campanya aniran destinats íntegrament als programes d’apadrinament i educatius que l’associació gestiona a Nepal.

Moltes gràcies per la vostra col.laboració!