Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Salutació

paintingEn aquest butlletí incluim algunes de les darreres informacions que ens han arribat del monitoring, seguiment anual dels nens i nenes dels diferents centres, juntament amb fotos de les obres de millora del centre Amor Children's Home, de Mahendranagar.

Ara més que mai, donada la situació econòmica actual, que fa que els nens i nenes en situació de pobresa augmentin sense parar, us agraïm el suport i la confiança que mostreu envers el programa d’apadrinament d’Amics del Nepal. Us encoratgem a fer arribar aquest petit butlletí als vostres familiars i coneguts, a fi d’ampliar el nombre de persones que poden adherir-se al nostre projecte.


Projecte jove

KrishnaKrishna Koli és un jove de 21 anys.  Va entrar al programa d’apadrinament l’any 1999, residint aleshores al centre Amor Children’s Home, de Mahendranagar, de l'organització Children’s Home. L’any 2006 va incorporar-se al Proyecto Jove, vivint a Katmandú en un pis tutel·lat, juntament amb altres joves apadrinats.

En el darrer monitoring, el seu informe ens diu: Krishna està estudiant el BBS (diplomatura de  Ciències Econòmiques) a la universitat pública de Dhobichour, a Kathmandu. Assisteix regularment a classe i treu molt bones qualificacions. Actualment viu pel seu compte en un pis i gaudeix d’una beca del programa d’Apadrinament.

KamalaKamala Khanal és una jove de 23  anys. Ha acabat la seva diplomatura de tres anys d'Humanística i Arts i ha iniciat un Master d’un any de Sociologia. Va entrar al programa d’apadrinaments l’any 1996,  aleshores vivia al centre de Balmandir, Naxal, pertanyent a la Nepal Children Organisation. Posteriorment es va traslladar al Nepal Girls Care Center, a Kathmandu,  un petit centre de noies.

Actualment viu pel seu compte en un pis compartit amb la seva germana Indira al barri de Kumarigal, amb l’ajut del programa de beques d’Amics del Nepal.
+ Informació

Els projectes dels padrins

ObresAquest darrer any, el programa de millores dels centres s'ha centrat en realitzar obres de millora al centre Amor Children's Home, a Mahendranagar, on hi resideixen més de 80 nens i joves. Les obres que s'hi estan realitzant estan avançant a bon ritme, i comprenen nous lavabos, renovació de les instal.lacions elèctriques i del paviment i canvi  totes les portes, a més de pintura de totes les dependències.

+ informació

Cooperació

Segon aniversari del Centre de Salut

centreEl passat mes de febrer es va celebrar el segon aniversari de la posada en funcionament del Centre de Salut d'Atenció Primària d'Amics del Nepal al barri de Maijubahal/Kumarigal, a Katmandú. La celebració va reunir en un dinar, a totes les persones involucardes en el projecte, des del president d'ANK, Bhupendra Man Pradan, i el director, Dhan Khaji Shrestham i l'equip mèdic del centre, fins als membres del comité local de salut de Maijubahal, i els voluntaris del camp de saluts.

Tot l'equip de persones involucrades en el projecte van mostrar la seva satisfacció pel treball sanitari que des del centre es realitza en benefici de la comunitat del barri. El centre de Salut compta actualment amb dos metges de família, una inferemera, un tècnic de laboratori, una treballadora social i una administrativa.

+ informació


L'Associació

Registre al Ministeri de l'Interior i delegació a les Illes Balears

Amics del Nepal ha quedat registrada com a ONG de cooperació internacional al Ministeri de l'Interior del Govern espanyol. Aquest canvi d'estatus, aprovat en la darrera assemblea general de l'associació que va tenir lloc el mes de juny de 2008, suposa que Amics del Nepal ha passat a ser una organització d'àmbit estatal, amb la possibilitat d'obrir delegacions arreu del territori espanyol. La primera delegació s'ha obert a les Illes Balears, amb seu a Palma de Mallorca, des d'on es treballa en la captació de nous socis i recursos pels projectes que es realitzaen al Nepal.

Certificats de donacions per l'IRPF 2008

Aquest mes d'abril s'enviaran els certificats de donació per tal de poder degravar les quantitats aportades a l'Asssociació durant l'any 2008, a través de la Declaració de Renda (IRPF). Aquests certificats són nominals i es donen a totes les persones que hagin fet aportacions mitjançant el programa d'apadrinaments a més de totes aquelles que han fet donacions puntuals en benefici dels projectes de l'Associació.

Sensibilització

Espectacle «Somriures del Nepal»

xavi«Somriures del Nepal» és una activitat lúdico-didàctica que ofereix Amics del Nepal a tots els ajuntaments de la província de Barcelona, dins el catàleg d’activitats de sensibilització per a la solidaritat i la cooperació al desenvolupament de la Diputació de Barcelona, per promoure l’aprenentatge de conceptes bàsics sobre la vida, la cultura i els costums del Nepal, el país menys desenvolupat del contient asiàtic.

L’activitat es divideix en dues parts entrelligades que interactuen entre si. Una primera és la projecció d'uns curts que mostren diferents aspectes quotidians de la vida al Nepal i que ens posen en contacte amb el paísi una segona part en la qual en Vaxi, un pallasso que acaba d'arribar del Nepal, explica a petits i grans les seves experiències per aquest país asiàtic.

Si algú està interessat en aquest espectacle, es pot posar en contacte amb l'associació.

+ Informacio

Expedició d’alpinistes mallorquins al Nepal

MallorcaLes conselleries de Turisme del Consell Insular de Mallorca i Govern Balear, han donat suport a una expedició per assolir un cim del Nepal que portarà el nom de Mallorca. La delegada d'Amics del Nepal a les Illes Balears, Sofia Massutí, va mantenir una entrevista amb la consellera de Turisme del Consell de Mallorca, a qui exposà la problemàtica social que existeix al Nepal, i la va informar sobre els projectes de cooperació d'Amics de Nepal.

Amb l’argument de què aprofitar sinèrgies sempre és bo, va demanar-li que, a més de pujar el cim, també es podrien assolir altres fites de caire social, és a dir, fer alguna acció positiva per la comunitat de Nepal. La consellera va respondre positivament, demanant a l’expedició que destini 2.000 euros del seu pressupost al nostre projecte de cooperació. Aquests diners es destinaran a comprar material educatiu pels nins i nines de Mukti Nepal i també un ordinador pel Centre de Salut de Kumarigal.

+ Informació

La realitat social del Nepal afectada per la crisi mundial

acord Malgrat els canvis polítics que es varen produir fa uns mesos (foto:  signatura de l'acord de pau), la situació del Nepal no és bona, i es veu agreujada per la crisi econòmica que assetja tot el món. Els fons d’ajuda internacional que reben aquests països, provinents del Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional es veuran reduïts a gairebé una sisena part, per la qual cosa s’esperen retrocessos importants en els processos de desenvolupament i en el camí de l’assoliment dels Objectius del Mil·leni marcat per Nacions Unides.

Per tot aixó, a banda de recordar una vegada més, que el Nepal és el país menys desenvolupat del continent asiàtic, demanem una vegada més l'esforç de tots per mantenir vius tots els projectes que es porten a terme, i incrementar el nombre de persones que donen suport a molts infants i dones, en el seu desenvolupament formatiu i en les oportunitats d'un futur millor.

 


 

accddiba pedralbes