Si té problemes per a visualitzar aquest missatge, accedeixi a la versió online

Apadrinament

Salutació

PanelEl dissabte 9 de maig va tenir lloc l’Assemblea anual de socis, en la que la Junta va presentar els balanços i resums, tant dels programes com dels aspectes econòmics, així com els pressupostos i les propostes pel que fa a projectes de cooperació, programa d’apadrinament i projectes de sensibilització per al període 2009-2010. Entre els principals projectes d'aquest any hi ha la construcció del Centre Comunitari de Maijubahal, el programa d'alfabetització de dones i les obres de millora a diversos centres d'acolliment d'infants.

Des del dia 11 de febrer, l’Associació està registrada al Ministeri de l’Interior, fet que permet obrir delegacions a la resta de l’estat espanyol. Les darreres delegacions han estat la de les Illes Balears i  la de l’Hospitalet de Llobregat.

Animem a tots els socis i sòcies a participar activament en els projectes de l’associació, donant la seva opinió pel que fa al desenvolupament de la feina i involucrant-se activament en alguna de les seccions, dins les possibilitats de cadascú.

L’Associació és una entitat oberta i participativa, que necessita del suport constant de tots els seus membres per tal de poder tirar endavant els seus objectius.

 


Centres d’acolliment

SihalSiphal

Per tal de millorar la dieta dels nens i nenes apadrinats, Amics del Nepal Kathmandu ha iniciat una campanya de suplement nutricional. Consta de: 2 kg. extres diaris de llenties, un got de llet diari per cada nen/a, fruita de temporada cada dijous

+ Informació

Bhimphedi

Gràcies al suport dels voluntaris de l’Escola Superior gardend’Agricultura de Barcelona al llarg de diversos anys, l’hort del centre de Bhimpedi ja és productiu. Estem segurs que els vegetals que s’hi cultiven suposaran una millora en la dieta dels nens i nenes apadrinats.

D'altra banda, els nens i nenes del centre han començat una activitat diària de formació física, a càrrec de d'integrants de l'escola de policia que hi ha situada al costat del centre.

+ informació


Final de curs a l’escola Kebs

BCHEls informes escolars dels 93 nens i nenes del programa educatiu de l’escola de KEBS de Katmandú, mostren que aquests infants han obtingut les millors qualificacions dins el conjunt d’alumnes del centre.

Estem molt contents per aquests bons resultats acadèmics al final d’aquest curs. Esperem poder fer arribar ben aviat els butlletins amb les qualificacions finals a tots els padrins.

Acabament d'estudis

D'altra banda, un petit grup de nois i noies apadrinats han acabat els exàmens corresponents als ensenyaments de secundària posobligatòria (equivalent al nostre batxillerat, al Nepal s’anomena 10+2  ten plus two)

La Sumitra Sidgel, una noia apadrinada pertanyent a l’organització Nepal Girls Care Center, ha finalitzat els estudis universitaris de primer cicle (diplomatura) en Ciències Humanístiques. Moltes felicitats a la Sumitra i moltes gràcies a la seva padrina!

+ Informació

Cooperació

Centre de Salut de Maijubahal

salutDurant els mesos d'abril i maig, el Centre de Salut del Maijubahal ha atès a 1.214 pacients, entre els quals hi ha 119 dones ateses en el servei de planificació familiar. Les principals causes d’atenció van ser amigdalitis, amb un total de 108 pacients, gastroenteritis aguda, amb 88 pacients atesos, i infecció a les vies respiratòries, amb 74 pacients.

Entre els serveis que el centre dispensa hi ha la vacunació d’infants per prevenir la poliomielitis. També el laboratori va realitzar un total de 268 anàlisis clíniques, les més comunes produïdes per focus diarreics. 

Programa de vitaminació

El Centre de Salut de Maijubahal va dur a terme, els dies de 19 i 20 d'abril, un Programa de vitaminació A i desparasitació en coordinació amb l’Oficina de Salut Pública del districte i la municipalitat de Katmandú.

Un total de 152 infants menors de 5 anys se’ls va proporcionar vitamina A i Albendazol per la desparasitació intestinal.

+ informació


Construcció del Centre Comunitari

centreLes obres de construcció del Centre Comunitari de Maijubahal, a Kathmandú, segueixen avançant. En els darrers mesos s’ha completat la pavimentació del primer pis i escala de formigó.

El canvi en el disseny del projecte ha endarrerit el termini de finalització d’aquesta primera fase del centre, on s’hi ha d’ubicar el Centre de Salut. Un cop finalitzat el primer pis, les obres es completaran amb el segon pis, on s’hi ha d’ubicar el centre educatiu i d’alfabetització de dones del districte.

El finançament d’aquesta primera part del projecte va a càrrec de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

+ informació


Programa d’alfabetització de dones

wlpAquest any 2009 el programa d'Alfabetització de dones (WLP) contempla poder organització un total de 28 grups de dos nivells educatius (bàsic i avançat) amb una capacitat de 25 dones per grup, en nou barris o nuclis de població de l’àrea metropolitana i vall de Katmandú, amb un total de 700 dones beneficiàries.

D’altra banda, Amics del Nepal a Katmandú (ANK) va organitzar del 29 al 31 de maig, un programa de formació i capacitació a l’equip de docents que participen en el programa d’alfabetització de dones. Aquesta formació és habitual realitzar-la després de la finalització de la primera etapa del curs bàsic.

+ informació


Compra de dos generadors elèctrics

electricAmics Nepal a Kathmandu (ANK) ha adquirit dos generadors elèctrics per tal de pal·liar els talls del subministrament d’electricitat que pateix regularment el país, i que en els darrers mesos havia quedat reduït a només quatre hores de subministrament energètic al dia.

Els dos generadors han estat finançats per l’Obra Social de “la Caixa” i s’han instal·lat, un al Centre de Salut de Maijubahal i l’altra a l’oficina d’ANK. Gràcies al suport de l’Obra Social de “la Caixa” també s’han pogut adquirir dos equips informàtics.

Sensibilització

Espectacle "Somriures del Nepal"

smriuresHan començat ja les representacions de l’espectacle “Somriures del Nepal” realitzat per Xavi Serra, per diferents escoles, biblioteques i festes de carrer de poblacions de la província de Barcelona.

Aquest espectacle, que està subvencionat per la Diputació de Barcelona, està adreçat a tot tipus de públic i narra l’experiència del pallasso Vaxi després d’una estada al Nepal, on va poder compartir molts somriures amb nens i nenes del país i es complementa amb tres vídeos realitzats per Ferran Guallar per a Mundoescuela, que narren tres situacions quotidianes de la vida de nens del Nepal.

Si voleu programar aquest espectacle en la vostra població, poseu-vos en contacte amb l’Associació.

+ informació


accddblk


rttgzpdb